⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ TΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

CommunityCentresLogo CMYK          TABELA KENTRO ROMA  Αλιβέρι      TABELA KENTRO ROMA Αγία Παρασκευή

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου

Βασικα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΠΕΚΑ -ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ -ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Banner KenKoin Website

 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 
Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias  LOGO Volos City NEW  KEKPA DIEK LOGO png

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, υποδέχεται καθημερινά τους πολίτες που ζουν σε ακραία φτώχεια 8 ώρες καθε μέρα τις πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου και των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας (Γραφείο ψυχολόγων Νεάπολης) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού. Οι Ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας παρουσίασαν στον Σεβασμιώτατο

Συνάντηση ΚΚ Βόλου με ΚΚ Ζαγοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Παρασκευή 01/09/2023 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας Δ. Βόλου συνάντηση δικτύωσης μεταξύ των στελεχών του Κέντρου, κ.κ. Σ. Καρτσιδήμα, Συντονίστριας Κοινωνικής Λειτουργού, Ε. Αρώνη και Φ. Φιλιππίδου, Κοινωνικών Λειτουργών, Μ. Ζούζουλα, Συμβούλου Απασχόλησης, Μ. Ποιμενίδου, Διαμεσολαβήτριας Προσφύγων και Μεταναστών και της κ. Κάτιας Βελιάδη, Κοινωνικής Λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Στις 3/08/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επιστημονικών στελεχών του Γραφείου Ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας με τα αντίστοιχα του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της  Απασχόλησης Job Center Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Δευτέρα 17/7 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας, Σ. Καρτσιδήμα, Συντονίστριας Κοινωνικής Λειτουργού και Μ. Ζούζουλα, Σύμβουλου απασχόλησης με τα στελέχη του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, κκ. Φ. Κουλούμπαρδου, Ψυχολόγου και Β. Μακρυγιάννη, Κοινωνικής Λειτουργού. Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι φοιτήτριες που πραγματοποιούν την πρακτική άσκηση στο Κέντρο Κοινότητας, κκ. Φ. Κίτου και Τ. Μπιφάνη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που είναι στις 8 Μαΐου, η νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας κα Μπρουσοβάνα Ευανθία πραγματοποίησε συνάντηση δικτύωσης την Τρίτη 9 Μαΐου στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Βόλο με τις εκπαιδεύτριες – νοσηλεύτριες κα Γιαλαμά Κλυτία και κα Μοντεσάντου Μαρία. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δύο φορέων και η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας για την ανάπτυξη δράσεων στην κοινότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την  Τρίτη  08/05/2023  πραγματοποιήθηκε   συνάντηση  Δικτύωσης  μεταξύ  της Διαπολιτισμικής  μεσολαβήτριας  του  Κέντρου  Κοινότητας  Δήμου  Βόλου  και  του  ασκούμενου  φοιτητή  του Τμήματος  Γλωσσικών  και  Διαπολιτισμικών  Σπουδών  κου Χρήστου Πίου  με  την Συντονίστρια  της Δομής  Ασυνόδευτων  Ανηλίκων  ΕΕΣ  Αγριάς ,  κα Ανθή  Ματζάρα  καθώς  και τα στελέχη  του κοινωνικο-ψυχολογικού  τμήματος  της  Δομής  κες  Ρ. Χουλέβα,  Β. Μυλωνά και  Ε. Λαχανά.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Πέμπτη 4 Μάϊου η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, Φανή Φιλιππίδου  επισκέφτηκε το χώρο του ΚΑΠΗ στην πλατεία Τσιγάντε  και συνάντησε το Νοσηλευτή κο Γεώργιο Κατσιφό,  με σκοπό την αμφίδρομη πληροφόρηση για τις δράσεις των δύο δομών, καθώς επίσης και τον ορισμό του πλαισίου συνεργασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Τετάρτη 3 Μαίου, με πρωτοβουλία των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με την διεπιστημονική ομάδα του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ Βόλου. Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δύο Δομών αλλά και η διερεύνηση συνεργασιών στο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής/ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα και σε οικογένειες.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, Φανή Φιλιππίδου  επισκέφτηκε το χώρο του ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας στην οδό Καισαρείας στα Προσφυγικά (συνοικία Ευαγγελιστρίας) και συνάντησε τη Νοσηλεύτρια κα Τσικριτζή Μαρία,  με σκοπό την αμφίδρομη πληροφόρηση για τις δράσεις των δύο δομών, καθώς επίσης και τον ορισμό του πλαισίου συνεργασίας.

Περισσότερα Άρθρα …

Aρθρα του Κεντρου Κοινοτητας (ΥΠ Ι)

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas