Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗ

 KHFH Volos pin star  KHFH Volos pin star  KHFH Volos pin star

Βασικα

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: ΚΗΦΗ ΒΟΛΟΥ

Συνέχιση λειτουργίας Κ.Η.Φ.Η. Βόλου, που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Βόλου και έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ατόμων. Το Κ.Η.Φ.Η. Βόλου μπορεί να υποδεχθεί κατά τις ώρες από 7.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. σε πενθήμερη βάση όλο το χρόνο.

Στο κέντρο απασχολούνται πέντε (5) εργαζόμενοι, με τις εξής ειδικότητες:

 • Νοσηλεύτρια (1),
 • Κοινωνικές Φροντίστριες (2),
 • Βοηθητικό Προσωπικό (1),
 • Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων (1).

Οι Υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

 • νοσηλευτική φροντίδα,
 • φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης,
 • ατομική υγιεινή,
 • φυσικοθεραπεία,
 • προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης,
 • κοντινοί περίπατοι,
 • και στο μέτρο του δυνατού υλοποιούνται προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

TΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ( ΚΗΦΗ ) ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ , ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΑ ΝΑ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ( ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΑΝΟΙΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ).
ΤΑ ΚΗΦΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.


 • Αποτελούν χώρους ζεστασιάς όπου οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους και να νιώσουν ασφάλεια.
 • Η απασχόληση τους περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δραστηριότητες, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης , ατομική και ομαδική θεραπευτική άσκηση ( εργοθεραπείες, φυσικοθεραπείες ).
 • Επιπλέον παρέχεται μπάνιο εάν απαιτείται, βοήθεια στη σίτιση αυτών και χορήγηση φαρμάκων ή κάποιες ενεσοθεραπείες σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
 • Το σημαντικό όμως είναι ότι παράλληλα προσφέρεται και ουσιαστική βοήθεια στο οικείο και συγγενικό περιβάλλον αυτών των ατόμων ειδικά εάν εργάζεται και πρέπει να απουσιάζει από το σπίτι για αρκετές ώρες.
 • Ετσι δεν ανησυχεί για το τι συμβαίνει στο σπίτι όπου θα βρισκόταν ο ηλικιωμένος μόνος του και μπορεί να ασχοληθεί με την εργασία του.

Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου επισκέφτηκαν την 13η Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας στο Ξενία Βόλου από την Ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων Βόλου. Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα από τα μέλη της ΧΕΝ, όπως αγιογραφία, ζωγραφική ,πλέξιμο, ντεκουπάζ, ψηφιδωτά και πολλές άλλες δημιουργίες.

Στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Βόλου παρουσιάζει χειροποίητα μαγιάτικα στεφάνια, τα οποία δημιούργησαν οι ωφελούμενοι της δομής μας. Με μπόλικη φαντασία και δημιουργικότητα, λοιπόν, ο κάθε ωφελούμενος έφτιαξε το δικό του στεφάνι με υλικά της αρεσκείας του.

Οι ωφελούμενοι του Κ.Η.Φ.Η (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας παρακολούθησαν με ιδιαίτερη κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας Βόλου και προσκύνησαν με ευλάβεια το νυμφίο. Το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Βόλου σας εύχονται Καλό Πάσχα με υγεία. 

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη δομή του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) εκδήλωση με τη συμμετοχή των προπρονηπίων του Παιδικού Σταθμού Δήμου Βόλου (Ορφέας).

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, τη Δευτέρα 01/04/2024 πραγματοποιήθηκε, η δικτύωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Βόλου με στελέχη του Κέντρου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) και αναλυτικότερα με την κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), την κα Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) και τον κ. Γεώργιο-Σταύρο Χριστοδούλου (Ψυχολόγος).

Περισσότερα Άρθρα …