ΔΙΕΚ-Επαγγελματικη Εκπαιδευση

Ιστορικό

Banner Diek

Grafico Link DIEK

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της «ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Η ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ μετεξελίχθηκε στο ΔHMOTIKO ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΒΟΛΟΥ (Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου), σύμφωνα με το Ν.Δ. 2009/92 του Υπουργείου Παιδείας κι εντάχθηκε στο «στο Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης». Η λειτουργία των Ι.Ε.Κ. αποτελεί το νέο θεσμό για τους νέους, που τους προετοιμάζει για μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική επαγγελματική αποκατάσταση.

Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στη "Λευκή Νύχτα" της Πόλης

Παρουσίαση των Ειδικοτήτων του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου στους Συμπολίτες μας ,κατά τη διάρκεια της "Λευκής Νύχτας" της Πόλης μας, από το Προσωπικό και την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ , Σ. Χάλαρη.

Ευχαριστούμε τον Κ. Μπούρχα και τους Σπουδαστές της ειδικότητας Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής για τα γλυκά, την Ε. Μουσκή και τους Σπουδαστές της ειδικότητας Στελέχους Τουριστικών Επιχειρήσεων

Περισσότερα …Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στη "Λευκή Νύχτα" της Πόλης

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά η Γιορτή Αμυγδάλου 2023 που διοργάνωσε ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροθηβών-Φθιώτιδες Θήβες παρουσία πλήθους επισκεπτών που κατέκλισαν την έδρα του Συλλόγου (πρώην Δημοτικό Σχολείο Μικροθηβών). Μετά το καλωσόρισμα της Προέδρου του Συλλόγου κ. Αγαθής Τιμπλαλέξη

Περισσότερα …To IIEK Δήμου Βόλου στη γιορτή Αμυγδάλου

Ομάδα  σπουδαστών του τμήματος Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου Βόλου, συνοδευόμενη από μια εκπαιδεύτρια και τη Διευθύντρια, επισκέφτηκαν την Cordoba της Ισπανίας, στο πλαίσιο  του Διαπιστευμένου σχεδίου Εrasmus+ "Νέες τεχνολογίες στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση" και συγκεκριμένα την σχολή Dionisio Ortiz Art School  για εκπαίδευση 16 ημερών! Εμπειρία ζωής  όπως αναφέρει και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  κα Σοφία Χάλαρη,

Περισσότερα …Δράση Erasmus+ στην Cordoba , για σπουδαστές και προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ του Δήμου...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη και τα μέλη του ΔΣ σας προσκαλούν στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης σπουδαστικών εργασιών του ΙΕΚ Δ. Βόλου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της σχολής.

Περισσότερα …Πρόσκληση για την ετήσια έκθεση σπουδαστών του ΙΕΚ του Δήμου Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 από τις 18:00 έως τις 21:00 το βράδυ τα 5 ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ και το Ι.Ι.Ε.Κ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα βρίσκονται στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

Περισσότερα …Κοινή εκδήλωση του Ι.Ι.Ε.Κ. και των ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στον Άγιο Νικόλαο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με επιτυχία υλοποιήθηκε το νέο Erasmus+ project, ‘New Technologies in VET’ του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, στη Ρίγα, το διάστημα 23/4 – 7/5/2023.   Η ομάδα φιλοξενήθηκε στην AECC National School of Arts όπου τα εργαστήρια και οι δράσεις κατά τη διάρκεια της κινητικότητας είχαν σαν στόχο την επιμόρφωση, την ενίσχυση της γνώσης, την επαφή με τεχνικές και σύγχρονο εξοπλισμό καθώς και την εύρεση τρόπων συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές κοινωνικές, γλωσσικές και πολιτισμικές καταβολές. 

Περισσότερα …Νέα Κινητικότητα Σπουδαστών του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στη Λετονία

Περισσότερα Άρθρα …

Job Centre LOGO

Job Centre LOGO

Προσφατα του ΙΙΕΚ

Eργα Erasmus+ του ΔΙΕΚ

Job Centre LOGO

Job Centre LOGO

Job Centre LOGO

Job Centre LOGO

Job Centre LOGO

Job Centre LOGO