Παιδί & Οικογένεια

paidi oikogeneia blue 1Στόχος των υπηρεσιών αυτού του χαρακτήρα είναι η προώθηση δράσεων για τη στήριξη και φροντίδα της οικογένειας και την ολοκληρωμένη φροντίδα του παιδιού. Κύριος σκοπός των δράσεων για το παιδί & την οικογένεια είναι η λειτουργία δομών φροντίδας, απασχόλησης ή και φύλαξης των παιδιών με στόχο την απεμπλοκή των γονέων ή των κηδεμόνων από την 24ωρη φροντίδα ώστε να μπορούν να εργασθούν ή να αναζητήσουν μια θέση εργασίας. Οι ενέργειες μας κατευθύνονται,

  • Στην υλοποίηση έργων, που αφορούν τη στήριξη της γυναίκας στην εργασία και την ενίσχυση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, στις εργασιακές σχέσεις.
  • Στη συμπαράσταση, μέσω σχετικών προγραμμάτων, στην άγαμη μητέρα
  • Στην αξιοποίηση των μέτρων για τη διευκόλυνση των εργαζομένων γυναικών με οικογενειακές υποχρεώσεις.
  • Στη συμβολή στην αντιμετώπιση και μείωση των προβλημάτων πολύτεκνων οικογενειών.
  • Στην υλοποίηση προγραμμάτων παραμονής, φύλαξης, προστασίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
  • Στην υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης
  • Στη δημιουργία κέντρων φύλαξης, εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, και ψυχαγωγίας παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στηρίζει άμεσα τις οικογένειας και ειδικά τα παιδιά μεσα από μια σειρά δομές που διευκολύνουν τους εργαζόμενους και ανέργους γονείς (παιδικοί σταθμοί) και διασφαλίζουν ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά του Δημοτικού (ΚΔΑΠ). Παράλληλα το τμήμα Προαγωγής Υγείας, υλοποιεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, πρόγραμμα προαγωγής υγείας στα δημοτικά σχολεία του Βόλου.


Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

KEKPA DIEK LOGOsmall

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, κα Χάλαρη Σοφία ενημερώνει τους πολίτες του Βόλου ότι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Τετάρτη 20/09/2023, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέσα και μέτρα για την προστασία της υγείας

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΑμεΑ, περιόδου 2023 - 2024 με ΕΣΠΑ.

Αρχίζει,  αύριο Τρίτη  20 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου 2023, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023-2024.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή γιορτή του Βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας, της Κεκπα-Διεκ. Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν στο αυτοσχέδιο Λούνα-Παρκ που στήθηκε στον χώρο του σχολείου, με χαρούμενη μουσική, ποικίλα δρώμενα και πολύ κέφι. Η γιορτή έκλεισε με διάφορα κεράσματα και πολλές ευχές για καλό Καλοκαίρι.

Περισσότερα Άρθρα …