Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            Το Μουσείο της πόλης του Βόλου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, επισκέφθηκαν το Μουσείο της πόλης του Βόλου.

  Το προσωπικό του Μουσείου της πόλης του Βόλου, υποδέχθηκε τους νέους μικρούς του φίλους, έχοντας οργανώσει ξενάγηση στις διάφορες γωνιές του, όπως κι εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ηλικίες των παιδιών, ώστε να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακά επαγγέλματα και να τα συγκρίνουν με τα σημερινά, όπως και αντικείμενα, που χρησιμοποιούνταν πιο παλιά, συγκριτικά με τα ίδια, που χρησιμοποιούνται τώρα σε διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα στο σχολείο, το γραφείο, το σπίτι κτλ.

   Οι διαδρομές των παιδιών στη πόλη του Βόλου ολοκληρώθηκαν με τη γνωριμία αυτών με τις τεχνικές, που χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να υφανθούν χαλιά, τα οποία απεικόνιζαν έργα μεγάλων ζωγράφων. Τα υφαντά αποτελούν έκθεση με τίτλο "Υφάνσεις, Ζωγραφική και Ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα". Οι παραπάνω δημιουργίες με την παραδοσιακή τεχνική της Tαπισερί αντλούν το περιεχόμενό τους από πρωτότυπα ‘έργα σπουδαίων εικαστικών, όπως ο Χατζηκυριάκος Γκίκας και άλλοι.

   Επιστέγασμα της επίσκεψης στο Μουσείο της πόλης αποτέλεσε η συζήτηση, το μοίρασμα αποριών κι εντυπώσεων των παιδιών με τους ανθρώπους, που τα φιλοξένησαν, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια επόμενη συνάντηση.

 


  Σε αναμονή της πρόσκλησης

της δράσης του ΕΣΠΑ για το έτος 2022-2023 για τη προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (Πρώην «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής») οι μητέρες μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων για προεγγραφή και πληροφορίες.

Στοιχεία επικοινωνίας : Διεύθυνση, Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία, καθημερινά 08:00-14:00.   Τηλ.  Επικοινωνίας: 24210 91316


IMG 20220715 112949

 

 

 

  

Banner Kdap EETAA 23 24

Official Facebook Logo

Περιοδική Έκδοση για Παιδιά

Official Facebook Logo

Κατεβάστε τον οδηγό του ΚΕΘΙ για την Εξωσχολική Απασχόληση

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν