kdap banner

ΓΕΝΙΚΑ

Τα πέντε (5) «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ λειτουργούν με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση, την ανάπτυξη της αισθητικής αγωγής, την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την προώθηση της ανάγνωσης και του βιβλίου. Στις δομές συμμετέχουν συνολικά στην παρούσα φάση πάνω από 650 παιδιά χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της  ΕΕΤΑΑ και απασχολούνται συνολικά 35 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι έννοιες πολιτισμός και παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Με βάση αυτή την αντίληψη, προσπαθούμε μέσα από τις δράσεις μας να εμφυσήσουμε στα παιδιά έννοιες όπως η κοινωνική αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, στη συλλογικότητα, στον κοινό στόχο, προβάλλοντας μια εκπαιδευτική πολιτική, όπου βασικός πυλώνας είναι η ενασχόληση με την τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία, που ενδογενώς φέρουν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.

Στις δομές μας τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο με βιωματικό τρόπο και με προσωπικές εμπειρίες μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, προάγοντας την κοινωνικοποίηση και καλλιεργώντας τις δεξιότητες τους. Τα παιδιά μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες ψυχαγωγούνται, συμμετέχουν, αυτοσχεδιάζουν, εμπνέονται και εν τέλει εκφράζονται με πολλαπλούς τρόπους. Κύριο μέλημα μας είναι η καλλιέργεια κλίματος αποδοχής κάθε παιδιού, η έκφραση των συναισθημάτων του, η προσφορά πλούσιων ερεθισμάτων, η ενθάρρυνση ανάπτυξης σχέσεων ισοτιμίας και ειλικρινούς φιλίας ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

 (ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ)


Συνδεδεμένες δράσεις:    ΚΔΑΠ για Παιδια ΜΕΑ (Βολου, Ν. Ιωνιας)Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ


ESPA2021 27 EETAA

Πήγαινε στην κορυφή της Σελίδας

 

zoome

στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και στο «Στέκι Παιδιού» και το Β΄ ΚΔΑΠ Βόλου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου
Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας
από τις 16/5/2018 έως 29/6/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            Το Μουσείο της πόλης του Βόλου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, επισκέφθηκαν το Μουσείο της πόλης του Βόλου.

Το ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης, διοργάνωσε την Τρίτη  4 Ιουλίου 2023  πεζοπορία για τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις του.  Οδηγός της ομάδας ήταν ο Νίκος Μαγγίτσης, καθηγητής φυσικής αγωγής & ορειβάτης. Η πεζοπορία ξεκίνησε από το χώρο του ΚΔΑΠ και ολοκληρώθηκε στην γέφυρα Καταρτζή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

"Τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα"

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Αύγουστου Κόπις κα της Εύας Τάρλετ

Παράσταση κουκλοθεάτρου, μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικού συνόλου του ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων.

Σε μια μακρινή χώρα την Καισάρεια, ο Άγιος Βασίλειος προσευχόταν στο Θεό να γλυτώσει το λαό του όχι μόνο από τον εχθρό που την πολιορκούσε, αλλά και από τον εσωτερικό εχθρό, την απληστία, που φωλιάζει μέσα μας. Έτσι φτιάχτηκε μια φορά κι έναν καιρό στη μακρινή εκείνη χώρα η πρώτη βασιλόπιτα.  

Περισσότερα Άρθρα …

Υποκατηγορίες

Banner Kdap EETAA 23 24

Official Facebook Logo

Περιοδική Έκδοση για Παιδιά

Official Facebook Logo

Κατεβάστε τον οδηγό του ΚΕΘΙ για την Εξωσχολική Απασχόληση