ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Εργαστήρι κουκλοθέατρου «Περιμένοντας την παράσταση» Αυτοσχεδιασμός με κούκλες μεγάλου μεγέθους. Οι κούκλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικά μπουκάλια, εφημερίδα και ατλακόλ. Ο κουκλοπαίκτης φοράει την κατασκευή.

Το βασικό χειριστήριο είναι στο κεφάλι, που το κινεί με το ένα χέρι, ενώ το άλλο γίνεται χέρι της κούκλας. Το μέγεθος κι ο τρόπος εμψύχωσης, όπου το σώμα του κουκλοπαίκτη γίνεται λειτουργικό μέρος της κούκλας, της επιτρέπει να κάνει πολύπλοκες κινήσεις και να μοιάζει ζωντανή!
Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το χαρακτήρα κάθε κούκλας και σκηνοθέτησαν τους αυτοσχεδιασμούς τους.


Εργαστήρι θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης...κουνιέρης!»
Φέτος, το εργαστήρι παρακολούθησε ένας αληθινός λάτρης και γνώστης του Καραγκιόζη, μόλις 7 χρονών! Η μεγάλη του αγάπη γι’αυτή την τέχνη μεταδόθηκε αμέσως σε ολόκληρη την ομάδα! Κι έγινε έμπνευση μετατρέποντας το κάθε μάθημα σε πανηγύρι! Τα παιδιά έφτιαξαν τους ήρωες, έμαθαν την ιστορία του Καραγκιόζη, είδαν παραστάσεις, μελέτησαν φιγούρες και σκηνικά παλιών καραγκιοζοπαικτών και τελικά αποφάσισαν να παίξουν μια κανονική παράσταση!

Η επιλογή του χώρου, ο μεγάλος μπερντές με τα λαμπιόνια του, η παραδοσιακή ορχήστρα, η μουσική της λατέρνας ως έναρξη, είναι στοιχεία που επιλέχθηκαν σα γέφυρα μνήμης, για να φέρουν στο νου ένα απόβραδο μακρινό, την ώρα που μικροί και μεγάλοι περιμένουν σε μια αλάνα να ξεκινήσει η παράσταση του Καραγκιόζη.

Υπεύθυνη εργαστηρίων: Σταυρούλα Μαστρογιάννη


Το Κ.Δ.Α.Π. Βασδέκειο είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»


 

Banner Kdap EETAA 23 24

Official Facebook Logo

Περιοδική Έκδοση για Παιδιά

Official Facebook Logo

Κατεβάστε τον οδηγό του ΚΕΘΙ για την Εξωσχολική Απασχόληση

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν