ΚΔΑΠ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Oscar Wilde
Μουσικοθεατρική Παράσταση από τo «Κέντρo Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Kάτω Λεχωνίων - Αρτέμιδας

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. παρουσιάστηκε στην αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Oscar Wilde από τα εργαστήρια Θεατρικής- Μουσικής Αγωγής και Παραμυθιού του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων-Αρτέμιδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παιδικής τέχνης που διοργανώνεται από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και σηματοδοτεί τη λήξη των χειμερινών εργαστηρίων της φετινής περιόδου.

Η θεατρική διαδικασία οδήγησε στη δραματουργική επεξεργασία του παραμυθιού. Τα παιδιά στα εργαστήρια Θεατρικής Αγωγής βρήκαν τους εκφραστικούς ρυθμούς τους, ανέπτυξαν τρόπους συνεργασίας, επικοινωνίας και συνοχής της ομάδας μέσα από ασκήσεις ενεργοποίησης του σώματος και της φωνής. Άσκησαν τη δημιουργικότητά τους με καθοδηγούμενους και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια χαρακτήρων, ρόλων και δημιουργικών εικόνων.

DSC 0113

Αντίστοιχα τα παιδιά στα εργαστήρια Μουσικής Αγωγής άκουσαν το παραμύθι εμπνεύστηκαν από αυτό και με την καθοδήγηση της μουσικού βασίστηκαν στην φαντασία, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και επένδυσαν μουσικά την παράσταση. Ήχοι που στοχεύουν στην περιγραφή συναισθημάτων των παιδιών-ηθοποιών και στη σκηνική εικόνα, σύνθεση μικρών μουσικών θεμάτων ή απλών ρυθμικών μοτίβων ταιριαστών σε ρόλους, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί, όλα εναρμονισμένα για τις ανάγκες της παράστασης.

Στην παράσταση συμμετείχαν 43 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Υπεύθυνοι των εργαστηρίων: Ελένη Ζαρίφη (θεατρολόγος), Δομνίκη Μαυρίδου (μουσικός) και Ειρήνη Κουγκούνη (μουσικολόγος).

ESPA2021 27 EETAA

Banner Kdap EETAA 23 24

Official Facebook Logo

Περιοδική Έκδοση για Παιδιά

Official Facebook Logo

Κατεβάστε τον οδηγό του ΚΕΘΙ για την Εξωσχολική Απασχόληση

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν