Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη 15η Φεβρουαρίου 2024, στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” επισκέφθηκαν τη Βοήθεια στο Σπίτι των Αγίων Αναργύρων με σκοπό τη διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης για τη συνέχιση λειτουργίας της Δομής και τον αμφότερο καθορισμό πλάνου συνεργασίας. 

Η συνάντηση στόχευσε στην αμφότερη ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δύο δομές με ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των «σημαντικών άλλων» που συνθέτουν το περιβάλλον της ζωής των Α.με.Α. ή των ατόμων τρίτης ηλικίας που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης.

Παράλληλα, αναπτύχθηκε συζήτηση σχετιζόμενη με τις βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις που διεξάγει το Job Center προς ομότιμο κοινό (άλλοι επαγγελματίες που παρέχουν κοινωνική φροντίδα) και την αναγκαιότητα διεύρυνσής τους στο πεδίο της διαχειριστικής ικανότητας του χρόνου εργασίας.

Το Job Center εκπροσώπησαν: η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια) και η κα Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός). Το Βοήθεια στο Σπίτι Αγίων Αναργύρων εκπροσώπησαν: η κα Έφη Τζερεμέ (Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια) και η κα Ελένη Θεοχάρη (Νοσηλεύτρια).

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Βοήθεια στο Σπίτι Αγίων Αναργύρων αφορούν την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, τη νοσηλευτική φροντίδα, τη διασύνδεση με τις κοινωνικές υπηρεσίες, τη συνοδεία και την οικιακή βοήθεια.

Συνοψίζοντας, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας, τα ενταξιακά κριτήρια και ο τρόπος παραπομπής. Τέλος, δόθηκε κατάλληλο πληροφοριακό υλικό για τη συνέχιση του Job Center Δήμου Βόλου και τη διασύνδεση των ωφελούμενων με τις υπηρεσίες.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)


Για περισσότερες πληροφορίες για την «Βοήθεια στο Σπίτι Αγίων Αναργύρων», ανατρέξτε:

Κοινωνικές Υπηρεσίες | Δήμος Βόλου (dimosvolos.gr)


Ημερομηνία:

         15/02/2024

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
  • Βοήθεια στο Σπίτι Αγίων Αναργύρων

Job Center

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια)
  • Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός)

Βοήθεια Στο Σπίτι Αγίων Αναργύρων

  •  Έφη Τζερεμέ (Κοινωνική Λειτουργός- Συντονίστρια)
  •  Ελένη Θεοχάρη (Νοσηλεύτρια)

  

2024 02 15 JoBC BSS Ag. Anargiron2

 

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias SVAA 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".