Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο πλαίσιο δικτύωσης του Hotspot Νεάπολης με εκπαιδευτικούς φορείς του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής, κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί, κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βασιλική Μαυρομύτη επισκέφθηκαν τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ Βόλου και συνάντησαν τον διευθυντή, κο Γιώργο Σπηλιόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των δύο φορέων και η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίοι οι νέοι 15-29 ετών μπορούν να επωφεληθούν

από τα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑΣ, προετοιμάζοντας τους για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο κος Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις εγγραφής στις ΕΠΑΣ, σύμφωνα με τις οποίες ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο και να είναι ηλικίας έως και 29 ετών.

  • Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί 2 σχολικά έτη (4 εξάμηνα), κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα  και παράλληλα  πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, με αμοιβή και ασφάλιση.
  • Η ολοκλήρωση της φοίτησης γίνεται με τη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ.  Επιπρόσθετα, ο κος Σπηλιόπουλος μίλησε και για τις ειδικότητες που λειτουργούν το τρέχον έτος 2023-2024, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Αντίστοιχα, τα στελέχη του Hotspot Νεάπολης παρουσίασαν το πλαίσιο στήριξης που παρέχει η δομή στους πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και διαμένουν κατά προτεραιότητα στη περιοχή της Νεάπολης-Αγίων Αναργύρων. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για την υποστήριξη στα προνοιακά επιδόματα του Ε.Ε.Ε. και του Επιδόματος Στέγασης, στην πληροφόρηση και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες και βοηθήματα προνοιακού χαρακτήρα καθώς και εργασιακής ένταξης και στην παροχή δωρεάν συνεδριών συμβουλευτικής-coaching, ιδιαίτερα σε νέους που χρειάζονται διέξοδο από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  

Στο τέλος της συνάντησης, έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού στο οποίο υπάρχει συνοπτική περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας.


Στοιχεία επικοινωνίας με τις ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Βόλου:

Διεύθυνση: Αθηνών 64

Τηλ: 24210 63688

Email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Διεύθυνση: Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι

Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 62194

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες λειτουργίας: 7:30πμ -15:30μμ


2024 04 11 HOTSPOT EPAS DYPA 2

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias SVAA

 

Το HOTSPOT Νεάπολης στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005087, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27"

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....