Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Στέγη Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Tην Τρίτη, 23 Μαΐου2023πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης, μεταξύ του Hotspot Νεάπολης και της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Η υπεύθυνη και ιδρύτρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης κα Αγγελική Ιωαννίτη υποδέχτηκε τα στελέχη του Hotspot και συγκεκριμένα την επιστημονικά υπεύθυνη Σόνια Παπαπαρίση και τους κοινωνικούς λειτουργούς Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου και συζήτησαν για το πλαίσιο δράσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκατέρωθεν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο δύναται να επωφεληθούν οι εξυπηρετούμενοι του Hotspot από τις παροχές και τις δράσεις της Κουζίνας Αλληλεγγύης και αντίστροφα.

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης ξεκίνησε τη δράση της το 2010 και προσφέρει δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και έχουν ανάγκη βοηθείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια ανέργους, άτομα με αναπηρία, μοναχικούς ηλικιωμένους, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας, άπορους που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Προσφέρει μαγειρεμένο φαγητό κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 12.00-13.00μμ σε 84 ωφελούμενους αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ όταν υπάρχει αδυναμία μετακίνησης πραγματοποιείται και κατ’ οίκον διανομή. Ακόμη έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συλλογής και διαχείρισης σε ρούχα, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα κτλ που διαθέτει σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη.

Από την άλλη πλευρά, παρουσιάστηκε η συμβολή του Hotspot στα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας στην περιοχή παρέμβασης της Νεάπολης-Αγίων Αναργύρων μέσω των οικονομικών βοηθημάτων του ΕΕΕ και του Επιδόματος Στέγασης, της υποστήριξης διαμέσου πληροφόρησης και διασύνδεσης με άλλες σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, καθώς και προώθησης στην απασχόληση. Παρασχέθηκε πληροφόρηση για τα κριτήρια λήψης των επιδομάτων που εξυπηρετεί η δομή καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες που απευθύνονται στην Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Κλείνοντας τη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας για τη στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, διευκρινίζοντας την διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι παραπομπές ωφελουμένων εκατέρωθεν. Καθώς τόσο στο Hotspot όσο και στη Κουζίνα Αλληλεγγύης απευθύνονται πολίτες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση για την ύπαρξη υπηρεσιών και παροχών από τις οποίες μπορούν να υποστηριχθούν. Ακόμη πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού στο οποίο υπάρχει συνοπτική περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας.


Στοιχεία επικοινωνίας με την Κουζίνα Αλληλεγγύης:

Διεύθυνση: Κοραή 90

Τηλ: 24210 38317, Κιν. 6974717412

Email: //4873A678-D378-4CDC-9336-E831591721E3/Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." style="color: #954f72; text-decoration: underline;">Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2023 04 27 HOTSPOT N Allilegyh 1

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Διεύθυνση: Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι

Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 62194

email:                     Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ώρες λειτουργίας: 8πμ-16μμ


   

 

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

 

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

Banner Diek

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

DIEK 2020 pro

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....