Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Στο πλαίσιο γνωριμίας του Hotspot Νεάπολης με άλλους κοινωνικούς φορείς, την Τετάρτη, 2/8/2023, η επιστ. υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βάσια Νικολαΐδου επισκέφθηκαν το ΚΗΦΗ Βόλου και συνάντησαν την νοσηλεύτρια κα Ραφαηλία Φυσέκη και τις κοινωνικές φροντίστριες κα Ελένη Γιαννιτσάκη και κα Χαρίκλεια Καρατζίκου.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που παρέχονται εκατέρωθεν, ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας και πραγματοποίησης παραπομπών όταν αυτό εκτιμάται απαραίτητο.

Ειδικότερα, το ΚΗΦΗ είναι ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν αυτόνομα καθώς αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη, ή συνυπάρχουν πολλαπλές νόσοι, αποσκοπώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στη διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των φροντιστών τους. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν την νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη τόσο των ωφελούμενων όσο και των φροντιστών, τη φυσικοθεραπεία, καθώς και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και νοητικής ενδυνάμωσης.

Από την άλλη πλευρά παρουσιάστηκε η συμβολή του Hotspot Νεάπολης στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της παροχής υπηρεσιών που περιλαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα του ΚΕΑ και της Επιδότησης Ενοικίου, την ενημέρωση και διασύνδεση με σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, την προώθηση στην απασχόληση και τη συμβουλευτική υποστήριξη-coaching σε αιτήματα ωφελουμένων. Πραγματοποιήθηκε αναλυτική πληροφόρηση για την γεωγραφική περιοχή που εξυπηρετεί η δομή, αποσκοπώντας στην ένταξη και επανένταξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων της περιοχής παρέμβασης στην κοινωνική και εργασιακή ζωή.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε συζήτηση για τη δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας μέσω της υλοποίησης κοινών δράσεων στο χώρο του ΚΗΦΗ και έγινε ανταλλαγή πληροφοριακού υλικού με τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας.


Στοιχεία επικοινωνίας με το ΚΗΦΗ Βόλου:

 Διεύθυνση:  Γιαννιτσών 2 με Μητροπολίτου Γρηγορίου
 Τηλέφωνο:  24210-35578
 Email:   Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2023 07 07 HOTSPOT N Kethea Pilotos


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • Διεύθυνση:              Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
  • Τηλ. Επικοινωνίας:    24210 62194
  • email:                       Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
  • Ώρες λειτουργίας:     8πμ-16μμ

 

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....