Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Δευτέρα, 24/7/2023, μέλη του προσωπικού του Hotspot Νεάπολης επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Κέντρο Βόλου του ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο των συναντήσεων γνωριμίας με φορείς της Κοινότητας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δύο δομών

και η διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας και της διαδικασίας πραγματοποίησης παραπομπών περιστατικών που χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης σε ζητήματα εθισμού και εξάρτησης.

Τα στελέχη του Hotspot αναφέρθηκαν στο πλαίσιο δράσης της δομής ως σημείο πρόσβασης κοινωνικών υπηρεσιών, περιγράφοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα γεωγραφικά όρια παρέμβασης της δομής, ενώ από την άλλη πλευρά έγινε λόγος για την συμβολή του Πολυδύναμου Κέντρου στην αντιμετώπιση εξαρτητικών συμπεριφορών και εθισμού για άτομα άνω των 18 ετών,  παρουσιάζοντας την διεπιστημονική ομάδα από την οποία απαρτίζεται και τις υπηρεσίες που παρέχονται όπως είναι η ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση, ατομικές/ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένα στελέχη της δομής, καθώς και άμεση διασύνδεση και παραπομπή σε πιο εξειδικευμένες δομές του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

Κλείνοντας, διευκρινίστηκε η διαδικασία με την οποία θα παραπέμπονται περιστατικά που χρήζουν βοηθείας και έγινε ανταλλαγή πληροφοριακού υλικού με τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Hotspot η επιστ. υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βάσια Νικολαΐδου, ενώ το Πολυδύναμο Κέντρο εκπροσώπησαν η κοινωνική λειτουργός κα Ελένη Μπρισμπέου και ο νοσηλευτής κος Δημήτρης Μπούρχας.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Πολυδύναμο Κέντρο Βόλου του ΟΚΑΝΑ:

 Διεύθυνση:  Μπορέλ 14
 Τηλέφωνο:  24210 29456
 Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2023 08 04 HOTSPOT N P K OKANA 2


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • Διεύθυνση:              Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
  • Τηλ. Επικοινωνίας:    24210 62194
  • email:                       Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
  • Ώρες λειτουργίας:     8πμ-16μμ

 

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....