Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Κάθε χρόνο σε ένα από τα τριήμερα του Απριλίου (28-30 Απριλίου φέτος) γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων. Καθιερώθηκε το 1988 στις ΗΠΑ από την οργάνωση Youth Service America και σήμερα τιμάται σε περισσότερες από 100 χώρες. Σκοπός της Ημέρας είναι η κινητοποίηση παιδιών και νέων στην επιτέλεση κοινωνικού έργου μέσω της εθελοντικής προσφοράς.

Με τον όρο «Εθελοντισμό» εννοούμε την προσφορά υπηρεσιών από το άτομο ή ομάδες ατόμων προς το κοινωνικό σύνολο χωρίς χρηματική αμοιβή, με δική του βούληση, δίχως επιβολή ή καταναγκασμό. Πρόκειται για μια μορφή δράσης ανιδιοτελούς προσφοράς συμβάλλοντας στην ευημερία της κοινωνίας.

Στην εποχή μας όπου οι συνθήκες διαβίωσης μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δυσμενείς λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε, η ανάπτυξη του Εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική. 

Ένα άτομο μπορεί να γίνει εθελοντής σε οποιαδήποτε ηλικία, όμως είναι πολύ σημαντικό να διδαχθεί τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς από την παιδική του κιόλας ηλικία, καθώς φαίνεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μετέπειτα ζωή του. Έτσι το παιδί αρχίζει να διαμορφώνει μια στάση ζωής που είναι ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση, αναπτύσσοντας κοινωνικές αξίες όπως είναι ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η συνεργασία, η αγάπη. Μεταβαίνοντας στην ενήλικη ζωή συνειδητοποιεί τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο, έρχεται σε επαφή με νέα ερεθίσματα, αποκτά νέους φίλους, ανταλλάζει απόψεις, γνωρίζει νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, διευρύνει τους ορίζοντες του και εντοπίζει κλίσεις και δεξιότητες τις οποίες μελλοντικά μπορεί να αξιοποιήσει και επαγγελματικά. 

Η δραστηριότητα του εθελοντισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσα από προσωπικές πράξεις-ατομικές δραστηριότητες όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία ή η βοήθεια ενός ηλικιωμένου στο δρόμο είτε μέσα από συμμετοχή σε προγράμματα μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιδρυμάτων ή φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης σε τομείς που αφορούν ενδεικτικά την περιβαλλοντική προστασία, τον αθλητισμό, την υγεία-πρόνοια, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό κτλ. Τα τελευταία χρόνια η αύξηση των δυσχερειών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα συνέβαλε στην ανάπτυξη του ανθρωπιστικού έργου μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Οι οργανώσεις αυτές στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών και προσφέρουν έργο κοινής ωφέλειας και λύσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Εάν είσαι νέος και ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς για εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και να έρθεις σε επαφή με αυτές, μπορείς να προσέλθεις στοΚοινωνικό Hotspot Νεάπολης που εδρεύει στην περιοχή της Αγίων Αναργύρων επί της οδού Αραχώβης 1 και να λάβεις την απαραίτητη υποστήριξη. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις ευαισθησίες ή το επάγγελμα σου, η δομή θα σε ενημερώσει για τα προσφερόμενα προγράμματα εθελοντισμού ανά τομέα δράσης όπως είναι ο τομέας της κοινωνικής μέριμνας, της υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, όπως επίσης θα συμβάλλει στη διασύνδεση σου με αυτές.

Στοιχεία επικοινωνίας με το Hotspot Νεάπολης:

  • Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 62194
  • Email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ώρες λειτουργίας: 8πμ-16μμ

 

Στον Δήμο Βόλου δραστηριοποιούνται αρκετές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από τις οποίες μπορεί να ξεκινήσει κανείς την εθελοντική του δράση. Μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΒΟΛΟΥ (ΕΛΕΠΑΠ)

Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωνικού χαρακτήρα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με κινητικές και νευροαναπτυξιακές δυσκολίες. Παράλληλα με τα θεραπευτικά προγράμματα, παρέχεται εκπαίδευση στο Ημερήσιο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Διεύθυνση: Φερών 67, τηλ: 24210 32146, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ ΒΟΛΟΥ (ΑΡΣΙΣ)

Κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση για την υποστήριξη παιδιών και νέων που βιώνουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης όπως ανεπαρκή υποστήριξη από την οικογένεια, παραμέληση, κακοποίηση, εκμετάλλευση, απόρριψη από το εκπαιδευτικό σύστημα, μετανάστευση, προσφυγιά, έλλειψη στέγης, ανεργία, σύγκρουση με το νόμο κ.α. Στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή και τη προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται από το επαγγελματικό προσωπικό.

Διεύθυνση: Μακρινίτσα, τηλ: 24280 99939,44, email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους συμπολίτες έχουν ανάγκη με προτεραιότητα την στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών μέσα από διανομή γευμάτων, προσφορά πακέτων τροφίμων καθώς και ρούχων, παπουτσιών, κλινοσκεπασμάτων και φαρμάκων.

Διεύθυνση: Κοραή 90, τηλ: 24210 38317, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΟΥ)

Ανθρωπιστικός οργανισμός ο οποίος στηρίζει αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες όπως τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες κτλ.,  η δράση του οποίου βασίζεται στην εθελοντική δράση των πολιτών. Επίσης λειτουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής Πρόνοιας προκειμένου οι εθελοντές να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην υποστήριξη όλων των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Διεύθυνση: Αναλήψεως 255, τηλ: 24210 56001, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 Φιλανθρωπικό ίδρυμα στο οποίο φιλοξενούνται άπορα παιδιά που είναι ορφανά είτε και από τους δύο γονείς τους είτε μόνο από τον ένα, καθώς και εγκαταλειμμένα άπορα παιδιά τα οποία παραπέμπονται μέσω της Εισαγγελίας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων. Το Ίδρυμα βασίζεται σε ένα οργανωμένο δίκτυο εθελοντών όπως είναι καθηγητές, γιατροί, φοιτητές, λογοθεραπευτές, απλοί καθημερινοί άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Διεύθυνση: 2ας Νοεμβρίου 10, τηλ: 24210 23264, email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»

Ο σύλλογος αγκαλιάζει οικογένειες παιδιών με καρκίνο με σκοπό την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής φροντίδας τόσο σε ιατρικό όσο και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Οι εθελοντές μπορούν να συνεισφέρουν σε επίπεδο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, συμμετοχής σε διάφορες εκδηλώσεις και bazaar, όπως επίσης ανάλογα με το επάγγελμα του να προσφέρει τις υπηρεσίες του εφόσον παραστεί ανάγκη.

Διεύθυνση: Χαρισιάδου 3, τηλ: 24210 24628,  email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Μη κερδοσκοπική εθελοντική οργάνωση η οποία συνεισφέρει τόσο στη συγκέντρωση αίματος όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις πανανθρώπινες ιδέες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών Σώματος. 

Διεύθυνση: Δημάρχου Γεωργιάδου 122, τηλ: 24210 58990, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανθρώπων που βρίσκονται σε καταστάσεις κινδύνου πάντως τύπου (ορεινή/θαλάσσια διάσωση, πρώτες βοήθειες, μαζικές καταστροφές, δασοπυρόσβεση, ανθρωπιστικές βοήθειες κ.α.). Στελεχώνεται από εθελοντές για τους οποίους έχουν συσταθεί επιμέρους τμήματα ώστε τα είναι άρτια εκπαιδευμένοι.

Διεύθυνση: Σπετσών 10, Νεάπολη, τηλ: 24210 63835, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εθελοντικός μη κυβερνητικός οργανισμός για απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  Οι εθελοντές φροντίζουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως είναι η σίτιση, η ένδυση, η υπόδηση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχαγωγία, ενισχυτική διδασκαλία, βοήθεια στην προετοιμασία και στη συντήρηση του σπιτιού κτλ.

Διεύθυνση: Ήρας 8, Διμήνι, τηλ: 24210 77020, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Κοινωνικό φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την οικονομική αλλά και σε είδος (είδη τροφίμων, ένδυση) ενίσχυση άπορων ατόμων και οικογενειών. Επιπλέον πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, κλπ., τα έσοδα των οποίων διατίθενται για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε συνδυασμό με τις συνδρομές και προσφορές των πολιτών.

Διεύθυνση: Τοπάλη 92, τηλ: 24210 34065

 

2023 04 27 Poster Hotspot N Volunteers

   

 

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

 

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....