Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Στέγη Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Παρασκευή, 7/7/2023, το Hotspot Νεάπολης πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ (Μονάδα Υποδοχής και Δομή Έγκαιρης Παρέμβασης και Απεξάρτησης  για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική/αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους)  στα γραφεία του προγράμματος στον Βόλο. Το Hotspot εκπροσώπησαν η επιστ. υπεύθυνη κα Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Έλενα Ρεφενέ και κα Βάσια Νικολαΐδου, ενώ το ΚΕΘΕΑ, η κοινωνική λειτουργός κα Αναστασία Λάμπρου και η ψυχολόγος κα Βέρα Σαμαρία.

Αρχικά, τα στελέχη του Hotspot περιέγραψαν το πλαίσιο δράσης της δομής ως σημείο πρόσβασης κοινωνικών υπηρεσιών για τους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου (Νεάπολη-Άγιοι Ανάργυροι). Έγινε λόγος για τα προνοιακά προγράμματα του ΚΕΑ και της Επιδότησης Ενοικίου, τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες και φορείς κοινωνικής προστασίας, τις υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης-coaching και, τέλος, την υποστήριξη στην αναζήτηση εργασίας.

Τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ αναφέρθηκαν στην δομή τους, η οποία συνιστά ένα πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης και απεξάρτησης για εφήβους, νεαρούς ενήλικες και τις οικογένειες τους. Ξεκίνησε τη δράση του στο Βόλο το 2003 και αποτελεί μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου Υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορες μορφές εξάρτησης όπως είναι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο, καθώς επίσης ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη αντίστοιχων εξαρτητικών συμπεριφορών.

Κλείνοντας, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δομών μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται παραπομπές περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια, όπως επίσης θα γίνονται παρεμβάσεις στην κοινότητα με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Τέλος, έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού στο οποίο υπάρχει συνοπτική περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ:

 Διεύθυνση:  Γ. Καρτάλη 48 και Μπόρελ 14
 Τηλέφωνο:  24210-23439 - 77055 - 31080
 Email:   Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2023 07 07 HOTSPOT N Kethea Pilotos

 

 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • Διεύθυνση:              Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
  • Τηλ. Επικοινωνίας:    24210 62194
  • email:                       Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
  • Ώρες λειτουργίας:     8πμ-16μμ

 

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

Banner Diek

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

DIEK 2020 pro

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....