Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο πλαίσιο δραστηριοποίησης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αλληλοενημέρωσης στις 19/10/2023 με την ΑΜΚΕ “Emfasis Foundation” στο χώρο της δομής στη Νεάπολη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που πραγματοποιούν η ομάδα street work  της “Emfasis Foundation” για την αστεγία στην πόλη του Βόλου

έπειτα από τις πλημμύρες που την έπληξαν. Από τη πλευρά του ξενώνα αστέγων  συμμετείχαν: η Θεοδωροπούλου Βησσαρία, Κοινωνική Λειτουργός, η Βαρβάρα Ιτούδη Διοικητικός- Οικονομική Υπεύθυνη και η Ιωάννα Παρίση, Γενικών Καθηκόντων ενώ την  “Emfasis ” εκπροσώπησαν: η Σοφία Σαντοριναίου, Κοινωνική Λειτουργός και ο Βαγγέλης Λυγνός Οικονομολόγος – Street worker.  

Στόχος της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση για τη λειτουργία των δύο φορέων.  Πιο συγκεκριμένα, αναπτύχθηκε η λειτουργία του ξενώνα αστέγων και η ομάδα street work της δομής που δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και η πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνει αυτή τη περίοδο η πόλη μετά από τις πλημμύρες.   

Η “Emfasis ” αρχικά παρουσίασε τη δράση που έχει αναπτύξει στην Αθήνα, το δίκτυο εθελοντών που υποστηρίζουν τη λειτουργία της ΑΜΚΕ και σε ποιες περιοχές ανά την Ελλάδα παρέχει τις υπηρεσίες της.  Επίσης, έγινε συζήτηση περί καλών πρακτικών προσέγγισης και διερεύνησης σχετικά με το τρόπο ανάπτυξης  διόδων  παραπομπών και επικοινωνίας των δυο φορέων.  

 


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210 91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Cooperation

 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.