Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στις 14/12/2023 και ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με την Κοινωνική Υπηρεσία του Γηροκομείου Βόλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γηροκομείου με παρούσες τη Βησσαρία Θεοδωροπούλου κοινωνική λειτουργό και τη Χαρίκλεια Βασιλειά νοσηλεύτρια του Ξενώνα και από την πλευρά του Γηροκομείου οι κοινωνικοί λειτουργοί Παναγιώτα Κωστάκη και Δήμητρα Καραγεωργίου.

Κύριο μέλημα της συνάντησης αποτέλεσε η δια ζώσης γνωριμία των στελεχών των δυο δόμων και την αμφίπλευρη αλληλοενημέρωση τους σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών που εκπροσωπούν. Αρχικά, έγινε αναφορά στη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες που προσφέρει, το γενικότερο σκοπό της δομής, τις προϋποθέσεις ένταξης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις που θα πρέπει να υποβληθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του Γηροκομείου αναφέρθηκαν στο πολυάριθμο προσωπικό διαφορετικών ειδικοτήτων που απασχολεί και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, στη δυναμικότητα που πλέον έχει ο οίκος ευγηρίας έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το ίδρυμα με την καθολική απώλεια μιας ολόκληρης πτέρυγας.

Τέλος, η συνάντηση έκλεισε με τη διεξοδική συζήτηση αναφορικά με μια παραπομπή που έχει προκύψει μεταξύ των δύο δομών, δίνοντας την ευκαιρία για συνέχιση της συνεργασίας στοχεύοντας τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β - Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250.


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210 91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias

Ο  Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β  -  Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας

κωδικός ΟΠΣ 6003250