Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στις 07/12/2023 και ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε συνεργασία με το διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ Σαράκη Βασίλειο με θέμα την πρόληψη των καρδιολογικών νοσημάτων. Η χρονιά κλείνει με μια ενδιαφέρουσα δράση και μια σημαντική συνεργασία, με την επίσκεψη του κου Σαράκη στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για ένα θέμα που τους αφορά. 

Το βασικό θέμα της συζήτηση αποτέλεσε η υπέρταση και κατά πόσο αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων, τα συνοδά νοσήματα που απορρέουν από την αυξημένη πίεση και ποιοι παράγοντες την καθορίζουν. Οι παράγοντες που αναφέρθηκαν και αναπτύχθηκαν ήταν η διατροφή, το κάπνισμα, το σωματικό βάρος, το άγχος, η φαρμακευτική αγωγή και η σωματική άσκηση. Το ζεστό κλίμα που δημιουργήθηκε βοήθησε τόσο τους φιλοξενούμενους όσο και το προσωπικό να εκφράσουν όλες τις απορίες τους σχετικά με το θέμα και να απαντηθούν από τον ειδικό κ Σαράκη.

Επίσης, η συνάντηση αυτή αποτέλεσε το έναυσμα να επισημανθεί ακόμη μια φορά η αναγκαιότητα  της πρόληψης (προγραμματισμός ετήσιου καρδιολογικού έλεγχου και τακτική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης). Η κατανόηση των ποικίλων νοσημάτων της καρδιάς, όπως η στεφανιαία νόσος, το έμφραγμα, η κολπική μαρμαρυγή, το φύσημα και το ισχαιμικό επεισόδιο ολοκλήρωσε το γενικότερο σκοπό αυτής της δράσης που ήτανε η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα υγείας. Τέλος, έγινε αναφορά στη συσχέτιση της νόσου COVID-19 με την ύπαρξη καρδιακών παθήσεων. Στη δράση συμμετείχαν από τη πλευρά του ξενώνα η Βησσαρία Θεοδωροπούλου Κοινωνική Λειτουργός,  η Χαρίκλεια Βασιλειά Νοσηλεύτρια και η Βαρβάρα Ιτούδη Οικονομικός/Διοικητικός Υπευθύνος.  

Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β - Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210 91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias

Ο  Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β  -  Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας

κωδικός ΟΠΣ 6003250