Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ    Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της μητρικής γλώσσας στις 21/2/2024 το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου συνεργάστηκε με το 10ο δημοτικό Νέας Ιωνίας και δούλεψαν με τα παιδιά της Α δημοτικού την αναγνώριση της αξίας και την ανάγκη διατήρησης της μητρικής γλώσσας.

Ποιά είναι όμως η μητρική μας γλώσσα; είναι τα πρώτα λόγια που ακούμε στην αγκαλιά των γονιών μας, οι λέξεις που μιλάμε στο σπίτι μας. Τα παιδιά της Α δημοτικού λοιπόν ακούσανε νανουρίσματα στα Ελληνικά και στη Ρομανί. Στη συνέχεια με διαδραστικό τρόπο αναγνωρίστηκε η λέξη σχολείο από τους μαθητές σε διάφορες γλώσσες στο πλαίσιο της ανάγκης επικοινωνίας των δύο γλωσσών.

Ακολούθησε το παραμύθι "Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος" που η διαμεσολαβήτρια αφηγήθηκε και στη ρομανί, για να αναδειχθεί η ανάγκη της εκπαίδευσης και της συνύπαρξης των διαφορετικών πολιτισμών και η εκδήλωση έκλεισε με μια χάρτινη μακέτα που δημιούργησαν τα παιδιά με φιγούρες που εμπνεύστηκαν από το παραμύθι.

Η δράση αυτή είχε ως στόχο να δείξει στα παιδιά την ανάγκη επικοινωνίας τόσο στη μητρική τους γλώσσα όσο και στη γλώσσα της πλειοψηφίας ως ανάγκη ένταξης αλλά και να απομακρυνθούν οι παρεξηγήσεις που δημιουργούνται από τη μη κατανόηση της γλώσσας.

Φωτογραφίες από την δράση

2024 02 06 ALIVERI Loukoumades2

2024 02 06 ALIVERI Loukoumades2

2024 02 06 ALIVERI Loukoumades3

 2024 02 06 ALIVERI Loukoumades3

 

 

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"