Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τη Τρίτη 5 Μαρτίου και τη Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του έργου "Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα" σε συνεργασία με τη δομή μας πραγματοποίησε Τεστ Παπανικολάου σε 57 γυναίκες του οικισμού.

Οι γυναίκες από 18 έως 67 ετών ενημερώθηκαν από το κέντρο μας πόρτα πόρτα

και προσήλθαν σε καθορισμένες ώρες ραντεβού. Μετά από τη συμπλήρωση στοιχείων και ατομικού ιστορικού υγείας η μαία του Ινστιτούτου με τη βοήθεια της νοσηλεύτριας του κέντρου προχώρησαν στη λήψη δείγματος. Σε κάποιες γυναίκες χρειάστηκε να γίνει και ψηλάφηση μαστού και να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες. Τέλος, ακολούθησε συμπλήρωση ερωτηματολογίου για θέματα υγείας και διατροφής. 

  • Οι συγκεκριμένες γυναίκες θα κάνουν και δωρεάν μαστογραφία την επόμενη εβδομάδα με τη κάλυψη τόσο της εξέτασης όσο και της μεταφοράς τους στο διαγνωστικό κέντρο από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση προαγωγής υγείας για τις γυναίκες του οικισμού μιας και ήταν πολύ οργανωμένη και κάλυψε δαπανηρές προληπτικές εξετάσεις για το πληθυσμό.

Το κέντρο μας έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο και στην υλοποίηση εκπαιδεύσεων νεαρών γυναικών Ρομά  για θέματα υγείας, πρόληψης αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Φωτογραφίες από την δράση

2024 02 06 ALIVERI Loukoumades2

2024 02 06 ALIVERI Loukoumades2

 2024 02 06 ALIVERI Loukoumades2

 

 

 

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"