05
Δευ, Ιουν
23 Νέα Άρθρα

Erasmus+

Διακρατική 8ήμερη κατάρτιση στο πλαίσιο του Erasmus+ 2014-20, KA1 Mobility of youth workers, Training Course (Κινητικότητα εργαζομένων με νέους, Σεμινάριο Κατάρτισης) με τίτλο: Celebrating Diversity (Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα) (Κωδ. 2018-3-FI01-KA105-060128), που διεξήχθη από τις 30 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου 2019, στην Kaarina (Turku), της Φινλανδίας.

Το έργο “CelebratingDiversity” συγκέντρωσε 30 συμμετέχοντες από 6 χώρες(Φινλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ιταλία) για 8 ημέρες (30/06-08/07/2019) στην πόλη Kaarina(Κααρίνα) της ευρύτερης περιφέρειας της πόλης Turku(Τουρκού) της νοτιοδυτικής Φινλανδίας. 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :- Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου υλοποιεί για 2η συνεχόμενη χρονιά δράση φιλοξενίας νέων εθελοντών από χώρες της ΕΕ και χώρες που γειτνιάζουν με την ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+ 2014-20, Τομέας Νεολαία, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS-European Voluntary Service)» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με εθνική μονάδα συντονισμού το ΙΝΕΔΙΒΙΜ-Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Περισσότερα...

Στις 29 Δεκέμβρη ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τον 3ο γύρο του 2017 υποβολής προτάσεων (R3-2017) για έργα Erasmus + Νεολαία: Ευρωπαικη Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS). 
H πρόταση που είχε υποβάλει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στις αρχές Οκτώβρη 2017 εγκρίθηκε (μαζί με 50 άλλες προτάσεις) με το ποσό των 47.395,00 € (επισυνάπτεται το αρχείο των εγκεκριμένων αιτήσεων) (το σύνολο των αποτελεσμάτων υπάρχει στο σύνδεσμο: http://erasmusplusyouth.gr/Αποτελέσματα-αξιολόγησης-περιόδου-r32017/ )
Διαβάστε Περισσότερα

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα!

Στο πλαίσιο του έργου ”YEP, Youth Empowerment in Practise” (Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη) του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Erasmus + 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS)’, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεργάζεται με την οργάνωση-συντονιστή του έργου Artemisszió Foundation από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με βασικό αντικείμενο την αποστολή ενός νέου εθελοντή 18-30 ετών για διάστημα έξι (6) μηνών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Περισσότερα...

Στις 25 Ιανουαρίου 2018 ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που αφορά την υποδοχή εθελοντών από χώρες της ΕΕ. Το έργο έχει τίτλο We Are Volos' EvS II (WAVES II). Το προηγούμενο έργο We Are Volos' EvS I (WAVES I) ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν λίγες ημέρες και οι 2 εναπομείναντες εθελοντές του (Severi Silius & Cynthia Balaguer) αποχώρησαν ήδη.

Περισσότερα...

Θα ήθελες να πάρεις μέρος σε μια εμπειρία 6 μηνών εθελοντισμού στη Βουδαπέστη;

  • Έχεις θέληση και ενθουσιασμό, ασχολείσαι με κοινωνικά θέματα, ή ίσως έχεις κάποιες δημιουργικές ικανότητες;
  • Είσαι έτοιμη/ος να ξεκινήσεις μια εθελοντική υπηρεσία το Μάρτη του 2017;
Περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ EVS

Ευρωπαϊκά Προγράμματα