ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΡΓΩΝ

Grid List

«Η Ωραία Κοιμωμένη» από το ΚΔΑΠ Νεάπολης και το ΔΙΕΚ

ΚΔΑΠ

Συνεργασία του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο κλειστό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας  (Μανδηλαρά και Σταδίου)  παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη».

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο κλειστό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας  (Μανδηλαρά και Σταδίου) θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη». Η παράσταση πραγματοποιείται  από τα εργαστήρια Θεατρικής αγωγής, Μουσικού συνόλου και Μουσικοκινητικής αγωγής του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του 3ουΦεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας που διοργανώνει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Τα νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού "Ηλιαχτίδα", δομή της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Βόλου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Παραγωγικό-Χειροτεχνικό Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρίες «Ηλιοτρόπια». Με την άφιξη τους στο χώρο, η υπεύθυνη και τα μέλη του συνεταιρισμού τους ξενάγησαν στον πανέμορφο, επίγειο παράδεισο που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, μέσα στη φύση.

Οι μικροί φίλοι του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στα νησιά των Σποράδων.
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική παράδοση των νησιών, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν βιωματικά, να γνωρίσουν και να διερευνήσουν την ιστορία των νησιών των Σποράδων.

Φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση

ΚΔΑΠ

Μουσικό βιωματικό εργαστήρι για τους γονείς του ΚΔΑΠ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Το «Ταξίδι στην Άγρια Δύση» ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης & Μαρτίου 2019 στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ  2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Μάγοι, μάγισσες και μαγικά κόλπα στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

ΚΔΑΠ

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη 5 και 6 Μαρτίου αντίστοιχα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κάτω Λεχωνίων ( Αρτέμιδας) της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιήσει όπως κάθε χρόνο, χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητές του. Η εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στο δάσος» θα γίνει στο χώρο του ΚΔΑΠ το απόγευμα της Πέμπτης 20/12/2018, στις 7.00μμ
 
Τα ζώα που ζουν στο δάσος γιορτάζουν κι αυτά τα Χριστούγεννα όπως εμείς, μόνο που η  ζωή τους είναι δύσκολη μέσα στα χιόνια και την παγωνιά. Κι όμως το μήνυμα των Χριστουγέννων της αγάπης και προσφοράς  βρίσκεται  ακόμα κι εκεί, μέσα στις μικρές φωλίτσες και κάτω απ τα χιονισμένα έλατα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Οι παιδαγωγοί προσκαλούν τα παιδιά στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με τίτλο «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι». Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στο χώρο του ΚΔΑΠ (Νικαίας & Ζέρβα, Ν. Ιωνία).
Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων με αφήγηση του παραμυθιού, μουσικοκινητικές δράσεις, κάλαντα από χορωδία, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, facepainting.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Αναστασία Μορφογιάννη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και  όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει,

Την Κυριακή 20/10 και κατά τη διάρκεια της κλαδικής έκθεσης Kosmima στη Θεσσαλονίκη,  έγινε η βράβευση της Σπουδάστριας της Ειδικότητας Κοσμήματος της Σχολής μας, Σ. Συμιακάκη από την ΠΟΒΑΚΩ. 

Την Τρίτη  22/10/2019  από 17.00 – 20.00 μ.μ.  στην Κουζίνα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου ( Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου), ο Β. Φουρμούζης, διακεκριμένος chef Ελληνικής καταγωγής που εργάζεται στη Ρωσία, μαγείρεψε 3 πιάτα από την Ελληνική δημιουργική κουζίνα με την βοήθεια Σπουδαστών  Γ’ εξαμ. και Εκπαιδευτή της ειδικότητας  Μαγειρικής  της Σχολής μας.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ κα Α. Μορφογιάννη, ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου κ. Α. Ζαρκάδας - Βεργής, η Διεύθυνση και οι Εργαζόμενοι στο ΙΙΕΚ , καλωσόρισαν τους Σπουδαστές, τους Εκπαιδευτές και όλους τους παρευρισκόμενους στο χώρο του ΙΙΕΚ Δ.Β. για την Έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, 2019 - 2020.

Η πρόεδρος κα Αναστασία Μορφογιάννη, ο εκπρόσωπος του ΙΙΕΚ κος Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής και το προσωπικό του ΙΙΕΚ σας προσκαλούν στην τελετή Αγιασμού της Σχολής. Θα είναι τιμή μας να παρευρεθείτε στην τελετή Αγιασμού, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της σχολής, την Τρίτη 15/10/2019 στις 19:30 μ.μ.

 Ένας από τους βασικούς στόχους του  Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα   τα  οφέλη των οποίων  δεν σταματούν με την αποφοίτηση των σπουδαστών, αλλά συνεχίζονται και στην μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας. 

Η Πρόεδρος κ.  Α. Μορφογιάννη και το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου ενημερώνουν ότι  συνεχίζονται οι εγγραφές σε όλες τις ειδικότητες του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου για την εκπαιδευτική  χρονιά 2019 – 2020.

Με Ενδύματα και Κοσμήματα συμμετείχε το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στην ιδιαίτερα λαμπερή βραδιά που διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά η Πενθεσίλεια, η οποία ‘εργάζεται’  πάντα με γνώμονα τηνπροσφορά προς τους συνανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο.

ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΣΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+  ''THE FUTURE IS OUR JEWEL''  ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019.

Το Κ.Η.Φ.Η Νέας Αγχιάλου της θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 10:00 στη δομή του Κ.Η.Φ.Η.

Η πρόεδρος του Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Χάλαρη Σοφία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Η φροντίδα των ατόμων που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία είναι συχνά πολύ απαιτητική για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους , ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι οι γονείς τους. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολυάριθμες υποχρεώσεις  και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ατόμων που πάσχουν από άνοια τύπου Αλτσχάϊμερ κάνουν πολλούς από τους φροντιστές  αυτών των ατόμων να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους και να υποφέρουν.

Με αφορμή την Γιορτή της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΚΗΦΗ Βόλου εκδήλωση από τους σπουδαστές του «Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος» ( α’ και β’ έτος) που προσέφεραν στις κυρίες του Κέντρου κούρεμα και χτένισμα. Ήταν μια εκδήλωση που τους έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ελπίζουν να επαναληφθεί.

Από το ΚΗΦΗ ΒΟΛΟΥ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων). Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων παρέα με τους μικρούς μας φίλους από τον παιδικό σταθμό ΟΡΦΕΑΣ. Τα παιδάκια χόρεψαν και τραγούδησαν για μας ενώ οι παππούδες μας στη συνέχεια τους διηγήθηκαν παραμύθια και τους δώσανε συμβουλές για την ζωή τους. Χρόνια πολλά!!!!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουάριου 2017 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου . Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων και απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κα Γεωργία Τοκαλή- Μποντού,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 μ.μ στο κέντρο “Δαίδαλος” στη Νέα Αγχίαλο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει αντιπροσωπεία των τμημάτων χορωδίας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Πρόσκληση ΚΗΦΗ - Κοπή Πίτας 2017

ΚΗΦΗ Αγριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. -Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Βόλου και Αγριάς θα πραγματοποιήσουν την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τους την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 πμ στο ΚΗΦΗ Βόλου (Γιαννιτσών 2- Μητρ. Γρηγορίου) στα Παλαιά.

Ποιότητα ζωής στην Τρίτη Ηλικία. Καθώς τα χρόνια περνούν το άτομο προβληματίζεται όλο και περισσότερο έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την ποιότητα ζωής του. Τα δεδομένα αλλάζουν στη ζωή όλων και πολλές φορές οι καταστάσεις , το καθημερινό τρέξιμο και το γεγονός ότι στη πορεία της ζωής μας χάνουμε την επαφή με φίλους

Τα ΚΗΦΗ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου προσκαλούν ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής με σκοπό την ένταξή τους στις δομές και τις δραστηριότητες τους.

Τα ΚΗΦΗ, τα οποία είναι δομές συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ, κα Αναστασία Μορφογιάννη καλεί άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν στη δομή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 24210-91614. 

Η δομή η οποία λειτουργία στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020», πράξη η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), δύναται να φιλοξενεί ταυτόχρονα 18 άτομα. 

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019  το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης- Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε  ομιλία στο 16ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής Βόλου με θέμα: «Διευκολύνοντας τη Μετάβαση των Παιδιών στο Νηπιαγωγείο».

Η Ειδική Γραμματεία Ρομά του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει δώσει στη δημοσιότητα το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τους Ρομά για την περίοδο 2017-2021.

ΒΟΛΟΣ 6/6/2019   Ο Δήμος Βόλου ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Μαγνησίας/ Σποράδων ενημερώνει τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, ότι στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), θα πραγματοποιήσει αναδιανομή  προϊόντων σε οικογένειες  με 4 μέλη και άνω, δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου και η ομάδα των Ρομαλέων μαζί με άλλους νέους του οικισμού, είχαν χθες τη χαρά και τη τιμή να υποδεχτούν στον οικισμό την γενετίστρια κα Ελευθερία Ζεγγίνη. Η κα Ζεγγίνη είναι απο το Βόλο και είναι επικεφαλής καθηγήτρια του κέντρου Helmholtz στο Μόναχο (πριν ήταν στο βρετανικό Ινστιτούτο Wellcome Sanger στο Κέιμπριτζ). Η ομάδα της ανακάλυψε 52 νέα γονίδια και βιολογικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με την οστεοαρθρίτιδα, μια ανακάλυψη που ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων στο μέλλον.

Η FEANTSA είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Οργανώσεων που εργάζεται με τους άστεγους. Είναι η μόνη ευρωπαϊκή ΜΚΟ που εστιάζει αποκλειστικά στην καταπολέμηση της έλλειψης στέγης. Ο απώτερος στόχος της είναι ο τερματισμός της έλλειψης στέγης στην Ευρώπη.

Το FEANTSA ιδρύθηκε το 1989 και συγκεντρώνει μη κερδοσκοπικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τους άστεγους στην Ευρώπη. Συμμετέχουν πάνω από 130 οργανώσεις μέλη από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 28 κρατών μελών. Οι περισσότερες είναι εθνικές ή περιφερειακές ομοσπονδίες.

Εργαστήρια κατασκευής "Κισί"

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου

 Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλου στις 3,4,5,και 6 Απριλίου 2019.

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποίησε πεζοπορία με ομάδα μαθητών του γυμνασίου, τους Ρομαλέους. Τα παιδιά με δύο συνοδούς από το κέντρο διέσχισαν το μονοπάτι που ενώνει τα Καλά Νερά με τις Μηλιές.

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου

Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποίησε πεζοπορία με ομάδα μαθητών του γυμνασίου, τους Ρομαλέους. Τα παιδιά με δύο συνοδούς από το κέντρο διέσχισαν το μονοπάτι που ενώνει τα Καλά Νερά με τις Μηλιές.

Δράσεις προαγωγής υγείας 13 Μαρτίου 2019 - 20 & 22 Μαρτίου 2019

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου

Τη Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στελέχη του Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποίησαν συνάντηση με την ομάδα των Ρομαλέων στο Αλιβέρι. Στα παιδιά έγινε παρουσίαση του γεννητικού συστήματος ανδρών και γυναικών και των απαιτούμενων μέτρων ατομικής υγιεινής. Επίσης, έγινε αναφορά και στο θέμα των πρόωρων γάμων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Grid List

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

από την Δευτέρα 01/04/2019 έως και την Παρασκευή 19/04/2018 και ώρες 09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στο χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ/νση: Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη (κτίριο Κάραγατς)

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

Περισσότερα...

Περισσότερα

Περισσότερα

Περισσότερα

Περισσότερα...

Περισσότερα