⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

Ξενώνας Βραχύβιας Φιλοξενίας Αστέγων στη Νεάπολη Βόλου

 ΕΡΓΟ ΠΕΠ: "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ"  |  ΟΠΣ:  5032717

 

Άρθρα για την Αστεγία

Δελτίο τύπου δικτυακής συνεργασίας Ξενώνα Αστέγων με ΚΕΘΕΑ Πιλότος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συνάντησης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ και του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ»​​​​​​

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ»  πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δυο δομών. Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τη Δομή έγκαιρης παρέμβασης και φιλοξενίας για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική/ αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» από τις αρχές του 2021.

Σημαντική υπηρεσία της νέας δομής είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα βραχείας φιλοξενίας σε ειδικά διαμορφωμένο ξενώνα, σε άτομα που είτε δε διαθέτουν υποστηρικτικό πλαίσιο στην πόλη του Βόλου είτε διαμένουν μόνιμα στο Πήλιο, τις Σποράδες καθώς και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, και δεν μπορούν να μετακινούνται τακτικά στο Βόλο, λόγω οικονομικών ή/και άλλων προβλημάτων.

Επίσης, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ξενώνα με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ». Τέλος, συμφωνήθηκε η μελλοντική συνεργασία των δυο δομών.

 

Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

Βασιλεία Χαρίκλεια, Νοσηλεύτρια 

Δούκα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει

στο 24210-91614

στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Δελτίο τύπου για έλεγχο covid–19 τον Μάρτιο από τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  έλεγχος covid–19 τον Μάρτιο από τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

Τα μέτρα προστασίας κατά του covid–19,  συνεχίζονται να τηρούνται από την αρχή της πανδημίας στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Πραγματοποιήθηκαν rapid tests  για την ανίχνευση αντιγόνου του ιου  SARS-CoV-2  από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις 4/3/21 και στις  11/3/21.

Περισσότερα...

Διαδραστικό σεμινάριο της «Emfasis Foundation» για το προσωπικό του Ξενώνα Αστέγων Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Δελτίο τύπου για συμμετοχή σε Διαδραστικό σεμινάριο της «Emfasis Foundation» του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου» 

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και της «Emfasis Foundation», Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, πραγματοποίησαν Διαδραστικό Σεμινάριο με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. 

Περισσότερα...

Δελτίο τύπου για έλεγχο covid – 19 τον μήνα Φεβρουάριο από τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δελτίο τύπου για έλεγχο covid – 19 τον μήνα Φεβρουάριο από τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

Τα μέτρα προστασίας κατά του covid – 19, που τηρούνται από την αρχή της πανδημίας στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ συνέβαλαν στο να μετρήσουμε μόνο αρνητικά αποτελέσματα καθ όλη την διάρκεια του Φεβρουαρίου. Σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας κάθε Πέμπτη προσωπικό και φιλοξενούμενοι πιστοί στο ραντεβού τους, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο ως δομή φιλοξενίας, έδωσαν το παρόν για το προγραμματισμένο έλεγχο. Η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ κάλυψε εκτάκτως και την ανάγκη που δημιουργήθηκε για τεστ covid – 19 στο κέντρο προστασίας αστέγων λόγο ψύχους στο κοινωνικό κέντρο Αγίων Αναργύρων, όπου επίσης όλα τα δείγματα έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα. 

Περισσότερα...

Δελτίο τύπου για έλεγχο covid – 19 τον μήνα Ιανουάριο από την ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   για έλεγχο covid – 19 τον μήνα Ιανουάριο από την ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

Συνεχίστηκαν να πραγματοποιούνται έλεγχοι για COVID-19 στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ καθ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.  Την Πέμπτη 28/01/2021, όπως και κάθε Πέμπτη, η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ διενέργησε τεστ με τη μέθοδο Rapit Test σε όλους τους ωφελούμενους και το προσωπικό του ξενώνα, καταγράφοντας μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, τηρώντας όλοι όσοι εμπλέκονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία όλων στον ξενώνα αστέγων. 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

 

Το στέλεχος υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

Βασιλεία Χαρίκλεια, Νοσηλεύτρια

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει

στο 24210-91614

στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

 

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης