09
Παρ, Ιουν
22 Νέα Άρθρα


Notice: Undefined property: stdClass::$fload_fulltext in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/image/intro.php on line 23
Εργαλεια
Τυπογραφια

Καλησπέρα,

Ακολουθεί ενημέρωση για το Επίδομα Στέγασης. Παρακαλούμε θερμά, για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων που υποδέχονται και να καταχωρούν αιτήσεις και που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα παραληπτών ή δεν λαμβάνουν τα μηνύματα:

1) Εξαίρεση Προνοιακών Επιδομάτων:

 

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα, 16/4/2019, θα δίνεται η δυνατότητα στους εξουσιοδοτημένους χρήστες των Δήμων και των Κέντρων Κοινότητας να συμπληρώνουν σε ειδικό πεδίο της αίτησης του Επιδόματος Στέγασης τα προνοιακά επιδόματα που σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Προγράμματος εξαιρούνται από τον υπολογισμό του εισοδήματος του νοικοκυριού αλλά έχουν προσμετρηθεί στο συνολικό εισόδημα που εμφανίζεται στην Πλατφόρμα. 

Ειδικότερα, στην καρτέλα με τα προσωπικά στοιχεία του κάθε μέλους του νοικοκυριού, έχει προστεθεί πεδίο [ΕΠΙΔΌΜΑΤΑ ΕΞΑΙΡΟΎΜΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΟΣ]. Στο πεδίο αυτό οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες συμπληρώνουν το ποσό του προνοιακού επιδόματος που έχει λάβει το μέλος του νοικοκυριού στην περίπτωση που αυτό δεν έχει εξαιρεθεί αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, το οποίο προκύπτει από τα δικαιολογητικά που προσκομίζει το νοικοκυριό (βεβαίωση καταβολής προνοιακού επιδόματος, ΔΦΕ κλπ). Αφού συμπληρωθεί το ποσό του προνοιακού επιδόματος ο χρήστης επιλέγει [ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ] και επιστρέφει στην κεντρική καρτέλα της αίτησης του νοικοκυριού.  Εκεί εμφανίζεται η επισήμανση ότι «Για το …  μέλος του νοικοκυριού συμπληρώθηκε ποσό επιδομάτων …€ που εξαιρείται». Ο χρήστης επιλέγει [ΑΠΟΔΟΧΗ] και στη συνέχεια [ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ] της αίτησης.

Προσοχη!! Το πεδίο στο οποίο συμπληρώνεται το ποσό του προνοιακού επιδόματος κλειδώνει μετά την επιλογή [ΑΠΟΔΟΧΗ] και δεν τροποποιείται. 

Επισημαίνεται ότι τα προνοιακά επιδόματα που εξαιρούνται κατά τον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος του νοικοκυριού είναι: α) Το Επίδομα Παιδιού του ν. 4512/2018, β) Τα μη ανταποδοτικά αναπηρικά επιδόματα και γ)  Το επίδομα αναδοχής.

    

2) Διάφορα:

Α) Έχει ενεργοποιηθεί η άντληση στοιχείων από τις Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος έτους 2018 (πρόκειται για τις Δηλώσεις που υποβάλλονται και εκκαθαρίζονται αυτή την περίοδο). Για να ολοκληρωθεί η αίτηση για το Επίδομα Στέγασης πρέπει τα στοιχεία για όλα τα μέλη του νοικοκυριού να αφορούν την ίδια φορολογική περίοδο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσης αιτήσεων σε περίπτωση που κάποια μέλη έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος για το 2018 και κάποια άλλα όχι (Για την αποφυγή παρερμηνειών, μπορεί να ολοκληρωθεί αίτηση στην περίπτωση που κανένα μέλος δεν έχει υποβάλει νέα Δήλωση, περίπτωση κατά την οποία αντλούνται τα στοιχεία των Δηλώσεων έτους 2017).

Β) Έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα διαγραφής του/της συνενοικιαστή/στριας από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας, εφόσον αυτός/ή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αίτηση (π.χ. φοιτητής, αιτών άσυλο, πολίτης με μη νόμιμη παραμονή).

Γ) Έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα διασταύρωσης προηγούμενης πενταετούς διαμονής στη χώρα για τους αιτούντες που σε προηγούμενες Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος ήταν προστατευόμενα μέλη, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η υποβολή της αίτησης μέσω Δήμου ή Κέντρου Κοινότητας για τη επιβεβαίωση του συγκεκριμένου κριτηρίου.  

Δ) Έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα για επαναφορά αίτησης που εκ παραδρομής έχει ακυρωθεί από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο Κέντρου Κοινότητας ή Δήμου.  Επισυνάπτεται σχετικό πρότυπο αιτήματος. 

Με εκτίμηση, 

Για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Γιώργος Πλανήτερος

Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης