Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Centre)


Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5091685

Η πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου με τίτλο

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑΑ)».

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της Απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας και εντάσσεται λειτουργικά και χρηματοδοτικά στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου. Η μεθοδολογία της εστιάζεται στο Coaching και στη Συμβουλευτική βάσει του μοντέλου επικέντρωσης σε λύσεις (Solution Focused).

Σε συνέχεια της δικτύωσης που προηγήθηκε με το Ορφανοτροφείο Βόλου και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των εφήβων του ιδρύματος, oι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center (Μαρκέλλα Βαλσάμη, Βασιλική Αλεξίου, Ευθαλία Γεωργίου) ανταποκρίθηκαν άμεσα μέσω διεξαγωγής δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εβδομάδα δράσεων (21-27 Σεπτεμβρίου) με  ατομικές συναντήσεις ενώ υλοποιήθηκαν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στους εφήβους μέσω έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης διαδικασίας. 

Περισσότερα: Coaching του Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Την Παρασκευή 23/9/2022 στελέχη του Job Center, συγκεκριμένα η Κοινωνική Λειτουργός Αλεξίου Βασιλική και η Οικονομολόγος Ιωάννα Μπεφάνη, συναντήθηκαν στο πλαίσιο της δικτύωσης της δομής, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κο Οντόπουλο Απόστολο και την Γραμματέα του Συλλόγου κα Καναβού Γεωργία.

Η συνάντηση των δύο φορέων έγινε σε κλίμα καλής επικοινωνίας. Κύριος στόχος ήταν η γνωριμία των δύο φορέων και η πληροφόρηση του συλλόγου για τη νέα δομή του Job Center. Συγκεκριμένα, η αναλυτική παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας, το καθηκοντολόγιο της διεπιστημονικής ομάδας και η διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας.

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωσης του Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Την Πέμπτη 8/09/2022 με πρωτοβουλία των Στελεχών του "Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center)" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης επίσκεψη στα Γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Η συνάντηση διενεργήθηκε σε κλίμα αρίστου επικοινωνίας και στο πλαίσιο της ενημέρωσης και οικοδόμησης ενός ισχυρού, συνεργατικού, τοπικού δικτύου με Εργοδοτικούς Φορείς της πόλης του Βόλου.

Περισσότερα: Δικτύωση του Job Center Βόλου με την Αναπτυξ. Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπ. Προγραμμάτων Θεσσαλίας &...

Με αφετηρία την βέλτιστη συνεργασία ανάμεσα στις δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και με απώτερο στόχο την ανάπτυξη προσόντων και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας συμπολιτών-ισσών μας,  πραγματοποιήθηκε συνέργεια 

Ειδικότερα,  με πρωτοβουλία των στελεχών του JOB CENTER, η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Συντονίστρια και Κοινωνική Λειτουργός) και η Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός  επισκέφτηκαν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου το χώρο του Δημοτικού ΙΕΚ που εδρεύει στη Ρ.Φεραίου 1 και Χείρωνος

Περισσότερα: Συνάντηση Δικτύωσης του Job Center με το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

Με επίκεντρο την βέλτιστη συνεργασία μεταξύ των Κοινωνικών Δομών που συνυφαίνουν την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε δράση συνέργειας ανάμεσα στο Job Center και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Ειδικότερα,  τα στελέχη του JOB CENTER, η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Συντονίστρια και Κοινωνική Λειτουργός) και η Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός) επισκέφτηκαν την Δευτέρα 19η  Σεπτεμβρίου το χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου που εδρεύει στην Τοπάλη 14 (Δίαυλος) πραγματοποιώντας δράση συνέργειας με τα στελέχη κο Νίκο Φεργαδάκη (Κοινωνικό Λειτουργό) και την κα Ηλιάνα Κασάμπαλη (Φαρμακοποιό). 

Περισσότερα: Δικτύωση του Job Center Βόλου με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δ. Βόλου

Την Πέμπτη 08/09/2022 με πρωτοβουλία των Στελεχών του "Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center)" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης επίσκεψη στο Φιλανθρωπικό ίδρυμα Ορφανοτροφείου Βόλου. Η συνάντηση διενεργήθηκε σε κλίμα αρίστου επικοινωνίας και στο πλαίσιο της ενημέρωσης και οικοδόμησης ενός ισχυρού συνεργατικού δικτύου τοπικών κοινωνικό προνοιακών φορέων για την ενίσχυση κλίσεων και δεξιοτήτων και υποστήριξη επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και νέων.

Περισσότερα: Συνάντηση Δικτύωσης του Job Center με το Ορφανοτροφείο Βόλου

Την Τετάρτη 24/08/2022 Στελέχη του "Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center)" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  πραγματοποίησαν δια ζώσης επίσκεψη στο Κτίριο της Διοίκησης της Κλινικής "ΆΝΑΣΣΑ" στο Βόλο.  Η συνάντηση διενεργήθηκε σε κλίμα αρίστου επικοινωνίας και στο πλαίσιο της ενημέρωσης και οικοδόμησης ενός ισχυρού συνεργατικού δικτύου με Εργοδοτικούς Φορείς της πόλης του Βόλου για την υποστήριξη των ανέργων, απασχολήσιμων συμπολιτών-ισσών μας.

Περισσότερα: Συνάντηση Δικτύωσης του Job Center με την κλινική ΑΝΑΣΣΑ στο Βόλο

Περισσότερα Άρθρα...