Κοινωφελης

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ)

Ποιοί Είμαστε;

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011και είναι βασικός φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Βόλου, καθώς σε αυτή συγχωνεύθηκαν οι 9 δημοτικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Βόλου με κύριο έργο τους τις κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις.
Βασικός σκοπός της είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας, μέσα από την εκπόνηση προγραμμάτων στους τομείς της Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, της Προαγωγής Υγείας και του Πολιτισμού. Έχει αναλάβει την εκπόνηση και υλοποίηση δράσεων που αφορούν τις πλέον ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τα ΑμεΑ, τους άπορους και άνεργους πολίτες του Δήμου.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η διασφάλιση ενός δικτύου ελάχιστων παροχών για τους πολίτες εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στο πλαίσιο αυτό, το φθινόπωρο του 2010 ξεκίνησε την πρωτοβουλία ίδρυσης δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου (έχει μεταφερθεί πλέον στο Δήμο Βόλου), ενώ  λειτουργεί Κοινωνικό Ξενώνα για τη φιλοξενία αστέγων στην περιοχή της Νεάπολης.
Παράλληλα, λειτουργούν προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Συμβουλευτικής ευπαθών κοινωνικά ομάδων, Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ και τα 2 Κέντρα Υποστήριξης Ρομά.

Επίσης, λειτουργούν Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, καθώς και Τμήματα Φύλαξης – Φροντίδας – Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), για την υποστήριξη της οικογένειας.

Χρηματοδότηση

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ως Κοινωφελής Επιχείρηση εντάσσεται στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης με την ιδιότητα του Ν.Π.Ι.Δ. Η Χρηματοδότηση των βασικών λειτουργιών της γίνεται από τον Δήμο Βόλου και από πόρους της Ε.Ε. και της Ελληνικής Πολιτείας. Τα περισσότερα έργα και υπηρεσίες της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελούν συγχρηματοδοτούμενες πράξεις με την μορφή προγραμμάτων και εντάσονται κυρίως στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης όπως το Γ' ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ 2007-2014, το ΕΣΠΑ 2014-2020, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (π.χ. Grundvig, Erasmus+, κτλ).

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Προύσης 22-26, Προσφυγικά Ν. Ιωνίας, 38446 ΒΟΛΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24210-29908, 63374

Translate Our Site!

elsqbgenfrdeitptroruessvtr

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την Κατηγορία. Ωστόσο, εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.