ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΡΓΩΝ

Grid List

-Γνωρίστε την τέχνη, τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, μέσα από ένα κλίμα συνεργασίας που προάγει την ομαδικότητα και την εμπιστοσύνη. 

Στα 6 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ  του Δήμου Βόλου…! 

Η Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης είναι μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και συμμετέχει στα καινοτόμα προγράμματα που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη. Ο νέος κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων έχει  τίτλο «Αριθμός Φύλλου 1821». 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»  αλλά και πολίτες  χωρίς Voucher,  οι οποίοι ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ,  μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους μέσω της ειδικής φόρμας  εκδήλωσης  ενδιαφέροντος που υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

  • Η εφαρμογή θα ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους  στις  21/8/20 και ώρα 7.00π.μ.
  • Όσοι δεν διαθέτουν  Η/Υ  μπορούν να απευθύνονται  στις  δομές του προγράμματος.
  • Τονίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  • Η δυνατότητα  ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται στο πλαίσιο αποφυγής συνωστισμού κα της λήψης πρόσθετων μέτρων  περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από την Παρασκευή 17 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου θα μπορούν οι γονείς παιδιών και βρεφών να υποβάλλουν αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία των τέκνων τους τη σχολική χρονιά 2020-2021 σε δομές παιδικής φροντίδας (παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (eetaa.gr). Η είσοδος θα γίνεται με κωδικούς taxisnet.

Καρναβαλο...καμώματα στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

ΚΔΑΠ

Το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ  2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, φόρεσε την αποκριάτικη στολή του και υποδέχθηκε τους μικρούς του φίλους στο χώρο του, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με πολύ ενθουσιασμό και κέφι ξεκίνησαν οι μικροί φιλοξενούμενοι του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ  2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, για την εκδρομή τους την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.               Πιο συγκεκριμένα, οι παιδαγωγοί – εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων οργάνωσαν εκδρομή εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού και στη Λίμνη Κάρλα στα Κανάλια Μαγνησίας.

Καρναβαλο...καμώματα στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

ΚΔΑΠ

Μαθητές και φίλοι του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας κι ελάτε να κάνουμε "Καρναβαλο...καμώματα". Παιχνίδια, χορός και εκπλήξεις σας περιμένουν!!!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

και ώρα 18:00

στο χώρο του ΚΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων με τίτλο «Άγιος Βασίλης έρχεται…» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία! 

Ξεκινώντας από τις γιορτές του δωδεκαήμερου τα παιδιά έφτιαξαν το αλφαβητάρι των Χριστουγέννων και με τη συνοδεία από το κανονάκι τραγούδησαν τα Βυζαντινά κάλαντα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, άνοιξε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, όπου τα παιδιά του ΚΔΑΠ δημιούργησαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια με οικολογικά υλικά, με τα οποία στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο .

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της για τους Σπουδαστές και το Προσωπικό του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Μια χρονιά με πολλές προκλήσεις μιας και η πλειοψηφία των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Η ψηφιακή τεχνολογία, -  με εκπαιδευτικές πλατφόρμες, με δημιουργία video, με προσομοίωση των εργαστηρίων και πολλά άλλα – που χρησιμοποιήθηκε για την πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των Σπουδαστών είχε θετικά αποτελέσματα.

     Δέκα σχολές από οχτώ χώρες με μεγάλη παράδοση στο χώρο  της Αργυροχρυσοχοΐας από όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν στη μεγάλη περιοδεύουσα έκθεση Κοσμήματος για την σχολική χρονιά, 2020-2021  που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας, με πρωτοβουλία του  Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου Βόλου, στο διάστημα από 23/6 έως 15/9 2021.

  Το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, είναι  μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας ( PLE) από το 2009 έως σήμερα.  Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσει  και με στόχο τη γενικότερη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του προγράμματος, το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεχώς  διευρύνει τις επαφές του μέσω των  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ με σχολές του εξωτερικού.

Από την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου Πανευρωπαϊκή Έκθεση Κοσμήματος του P.L.E. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοϊας με τη συμμετοχή 10 σχολών από Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο και Γαλλία.

Το δεκαήμερο από 6 έως 16 Μάϊου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία to πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού project, "Peers for Equality" - Youth Worker Mobility, Training Course, με τη συμμετοχή 2 εργαζόμενων της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ.

Λόγω των συνθηκών η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τη χρήση, μέσων νέας τεχνολογίας καθώς και ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης - κατάρτισης.

Στις 26 Μαρτίου το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών / Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+  απένειμε στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου τη Διαπίστευση Erasmus στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Διαπίστευση απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση της αίτησής  που υποβλήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων και ισχύει από 1 Μαρτίου 2021 έως την 31 Δεκεμβρίου 2027.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη για το διάστημα αυτό το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ θα έχει απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης.  

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά  σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Αναστασία Μορφογιάννη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και  όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά  τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Κατά τη διάρκεια των εγγραφών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2020 -2021,οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 3η  Διακρατική Συνάντηση  του project "The  Future is our Jewel",  παράλληλα με Κινητικότητα σπουδαστών και εκπαιδευτών του τμήματος Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου Βόλου.

Συνεχίζονται οι Εγγραφές στις 15 ειδικότητες του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, μέχρι τις 15/10/20. 

Για πληροφορίες σας περιμένουμε στο χώρο του ΙΙΕΚ, Ρήγα Φεραίου με Χείρωνος,

09:00 -15:00 καθημερινά,

τηλ. 24210-56446.

site : diek.gr

Συνέντευξη Τύπου για το έργο του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

ΔΙΕΚ-Επαγγελματική Εκπαίδευση

Το ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου είναι το μοναδικό ΙΙΕΚ που ανήκει σε Δήμο. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εργάζεται  με μια ασπίδα προστασίας αφού ο χαρακτήρας του   δεν είναι κερδοσκοπικός , αλλά εστιάζει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας που συνεχώς διογκώνεται. Σε αυτό  το πρόβλημα εστιάζει το δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου και έχοντας ως σύμμαχο τη Δημοτική αρχή και την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, αισιοδοξεί πως θα συμβάλει τα μέγιστα στον περιορισμό του φαινομένου της ανεργίας.

Την Παρασκευή 17/7/2020 οι ωφελούμενοι και το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο ελαιοτριβείο «ΚΑΝΤΙΚΟΥ» που βρίσκεται στο δρόμο για τον Άγιο Λαυρέντιο. Σκοπός της εκδρομής ήταν αφενός να ξυπνήσει κάποιες αναμνήσεις των ωφελουμένων και αφετέρου μέσω της βιωματικής εμπειρίας και του διαλόγου, να γνωρίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς.

Την Παρασκευή 10/7/2020 το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς συναντήθηκε με την κύρια Μήκα Μαρία, η οποία είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος στην περιοχή του Βόλου. Η συνάντηση αφορούσε στην ενημέρωση της κυρίας Μήκα Μαρίας για τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φυσικοθεραπείας τον φυσικοθεραπευτή Πέτρο Ξανθόπουλο. Κατά τη συνάντηση ο κύριος Ξανθόπουλος ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή, όπου είναι η ημερήσια νοσηλευτική φροντίδα, η ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων και των φροντιστών τους, δημιουργικές απασχολήσεις αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου,  πραγματοποίησε συνάντηση με την κ Σουσουρή Μαγδαληνή, υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου AlzheimerΗ συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση της υπεύθυνης σχετικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια νοσηλευτική φροντίδα που παρέχει και την συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους αλλά και στους φροντιστές τους.

Την Πέμπτη 4/6/2020 το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς συναντήθηκε με την κύρια Γεωργιάδου Ελένη , η οποία είναι ειδικός παθολόγος στην περιοχή της Αγριάς. Η συνάντηση αφορούσε στην ενημέρωση στην κυρία Γεωργιάδου Ελένης αναφορικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Μπαίνετε στο σύστημα μέσω ιντερνετ και κάνετε αυτά τα βήματα ακριβώς, δίνοντας τα στοιχεία που σας ζητάει, επιλέγετε να δηλώσετε τηλέφωνο ή mail και κάνετε υποβολή.

Επικοινωνείτε με τον προσωπικό γιατρό σας και του λέτε ποιά φάρμακα να σας συνταγογραφήσει.Ξέρει εκείνος άλλωστε..και θα φανεί το ιστορικό και τα φάρμακα σας στην προσωπική σας καρτέλα μέσα στο σύστημα.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Δικαίακο Μιχαήλ, υπεύθυνο της δομής του Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Βόλου.

Η συνάντηση αφορούσε σε ενημέρωση του υπεύθυνου του Κέντρου σχετικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική στήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Για προληπτικούς λόγους έγινε χθες Παρασκευή 13/3 απολύμανση στο κτίριο και στο υπηρεσιακό όχημα του ΚΗΦΗ Αγριάς της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Προφύλαξη, υπομονή και ψυχραιμία να περάσει η τρικυμία του Κορονωϊού για να είμαστε όλοι καλά και να περνάμε όμορφα κι αγαπημένα όλοι μαζί...!

Με την βοήθεια των ωφελούμενων ετοιμάσαμε και φέτος την Κυρά-Σαρακοστή. Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλιότερα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα, σήμερα όμως λίγο πολύ ξεχασμένο. Χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς η κυρά-Σαρακοστή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου της Σαρακοστής.

ΒΟΛΟΣ 22/07/2021, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ        Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»,

ΒΟΛΟΣ 23/06/2021, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ        Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και της ΓραμμήςΨυχοκοινωνικής Υποστήριξης Covid-19  που ανήκει στην ΔΙΟΔΟ ΑμΚΕ, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  "συνάντησης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ και της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας για τη Ψυχική Υγεία - ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ"

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία που ανήκει στην ΔΙΟΔΟ ΑμΚΕ, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. 

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ»  πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  έλεγχος covid–19 τον Μάρτιο από τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

Τα μέτρα προστασίας κατά του covid–19,  συνεχίζονται να τηρούνται από την αρχή της πανδημίας στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Πραγματοποιήθηκαν rapid tests  για την ανίχνευση αντιγόνου του ιου  SARS-CoV-2  από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις 4/3/21 και στις  11/3/21.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Δελτίο τύπου για συμμετοχή σε Διαδραστικό σεμινάριο της «Emfasis Foundation» του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου» 

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και της «Emfasis Foundation», Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, πραγματοποίησαν Διαδραστικό Σεμινάριο με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. 

Με δεδομένο ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν τεθεί σε προτεραιότητα από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό κατά του ιού Covid-19, στις 05/03/21 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια ο εμβολιασμός ωφελουμένων και προσωπικού του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δελτίο τύπου για έλεγχο covid – 19 τον μήνα Φεβρουάριο από τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

Τα μέτρα προστασίας κατά του covid – 19, που τηρούνται από την αρχή της πανδημίας στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ συνέβαλαν στο να μετρήσουμε μόνο αρνητικά αποτελέσματα καθ όλη την διάρκεια του Φεβρουαρίου. Σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ Μαγνησίας κάθε Πέμπτη προσωπικό και φιλοξενούμενοι πιστοί στο ραντεβού τους, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο ως δομή φιλοξενίας, έδωσαν το παρόν για το προγραμματισμένο έλεγχο. Η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ κάλυψε εκτάκτως και την ανάγκη που δημιουργήθηκε για τεστ covid – 19 στο κέντρο προστασίας αστέγων λόγο ψύχους στο κοινωνικό κέντρο Αγίων Αναργύρων, όπου επίσης όλα τα δείγματα έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   για έλεγχο covid – 19 τον μήνα Ιανουάριο από την ΚΟΜΥ Μαγνησίας στον Ξενώνα Αστέγων Βόλου

Συνεχίστηκαν να πραγματοποιούνται έλεγχοι για COVID-19 στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ καθ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.  Την Πέμπτη 28/01/2021, όπως και κάθε Πέμπτη, η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ διενέργησε τεστ με τη μέθοδο Rapit Test σε όλους τους ωφελούμενους και το προσωπικό του ξενώνα, καταγράφοντας μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, τηρώντας όλοι όσοι εμπλέκονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία όλων στον ξενώνα αστέγων. 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

 

Το στέλεχος υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

Βασιλεία Χαρίκλεια, Νοσηλεύτρια

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει

στο 24210-91614

στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Grid List

από Δευτέρα 05/04/2021 έως και την Παρασκευή 16/04/2021

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

Περισσότερα...

Περισσότερα...

από την Δευτέρα 01/04/2019 έως και την Παρασκευή 19/04/2018 και ώρες 09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στο χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ/νση: Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη (κτίριο Κάραγατς)

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Περισσότερα

Περισσότερα