09
Παρ, Ιουν

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΕΙΚ του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την Τρίτη 30/05/2023 και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος Σοφία Χάλαρη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η ημερίδα με τίτλο “Θεραπεύοντας την αστεγία” γίνεται με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει κεντρικό θέμα την ομάδα θεατρικής έκφρασης που λειτούργησε στο ξενώνα αστέγων από φιλοξενούμενους και προσωπικό, με θετικά αποτελέσματα και ευδιάκριτη την θεραπευτική αξία που αποτυπώθηκε στα μέλη της,

με την ερευνητική ματιά και επίβλεψη της φοιτήτριας κας Ευφροσύνης Κουτσογιάννη στο πλαίσιο εκπόνησης του διδακτορικού της. Οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αποτύπωμα της ομάδας στη λειτουργία του ξενώνα με εισηγήσεις αλλά και με την παρουσίαση ζωντανού θεατρικού δρώμενου από την αναφερόμενη ομάδα θεάτρου. Η Δημοτική αρχή μέσω της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια της ομάδας του ξενώνα αστέγων στο έργο της.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: «Θεραπεύοντας την Αστεγία»

10:30 Προσέλευση

11:00 Έναρξη ημερίδας – Χαιρετισμοί

11:15 «Επιβιώνοντας στο δρόμο: Προκλήσεις & δυσκολίες» Ελένη Δούκα, Κοινωνική Λειτουργός - Streetworker του Ξενώνα Αστέγων. 

11:30 «Ε όπως Ενσυναίσθηση, Ενδυνάμωση, Ένταξη: Κοινωνικές και θεατροπαιδαγωγικές δράσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά του κοινωνικού αποκλεισμού». Κώστας Μάγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μάρθα Κατσαρίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

11:45 «Θέατρο στο Ξενώνα Αστέγων Βόλου: Μιλώντας μέσα από τις σκιές μας». Ευφροσύνη Κουτσογιάννη, Θεατρολόγος/Θεατροπαιδαγωγός, Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμ. Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

12:00 Συζήτηση                                                                                                  

12:15 - 12:45 Διάλειμμα                                                                                                    

12:45 Θεατρικό δρώμενο: «Πάρτι γενεθλίων» από την ομάδα θεατρικής έκφρασης «Τα ανέλπιστα βήματα» Σκηνοθεσία: Ευφροσύνη Κουτσογιάννη, Σκηνογραφία/ Φωτισμός: Γιάννης Ροδοβίτης, Εικαστικός/ Visual Arstist, Μουσική Σύνθεση: Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Μουσικός.  

13:15 «Η δυναμική της ομάδας θεατρικής έκφρασης που υλοποιήθηκε στο Ξενώνα Αστέγων και οι θεραπευτικοί παράγοντες που εντοπίστηκαν σε αυτή». Βησσαρία Θεοδωροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός - Συντονίστρια του Ξενώνα Αστέγων.

13:30 «Το θέατρο ως θεραπευτικό μέσο στην κοινότητα των αστέγων - Ο ρόλος του κοινοτικού νοσηλευτή». Χαρίκλεια Βασιλειά, Νοσηλεύτρια του Ξενώνα Αστέγων. 

13:45-14:00 Ολομέλεια – Κλείσιμο Ημερίδας   

Την ημερίδα συντονίζει η Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Δημοσιογράφος.


Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

2023 05 23 XENONAS Hmerida 2

2023 04 24 XENONAS TOMY NI 1


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 24210 91614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.