09
Παρ, Ιουν
22 Νέα Άρθρα

Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Παρασκευή 31/3/2023 πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας, δράση του Γραφείου Αγωγής Υγείας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου, με τίτλο "Άνοια: Πρόληψη και Πρώιμα συμπτώματα".

Η άνοια είναι μια σοβαρή πάθηση του εγκεφάλου που προκαλεί σημαντική απώλεια της μνήμης και άλλων νοητικών λειτουργιών. Η πρόληψη και η διαχείρισή της αποτελούν σημαντικές προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από αυτήν αυξάνεται συνεχώς. Στη χώρα μας εκτιμάται αύξηση της τάξης του 45% (εύρος: 24% - 67%), έως το 2050.

Oι παραβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με την ασθένεια και τα συμπτώματά της και συνολικά 47 από αυτούς θα συμμετάσχουν σε προληπτικό έλεγχο (Τεστ Μνήμης) που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου.

Η εν λόγω δράση, όπως αναφέρει η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη, αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων στα λοιπά Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, με στόχο την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση, δίνοντας πρόσβαση στους πολίτες του Δήμου Βόλου σε δωρεάν πρώιμη ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ (Τεστ Μνήμης) στο χώρο των Κοινωνικών Κέντρων.

2023 03 31 PROAG YGEIAS Anoia 3

2023 03 31 PROAG YGEIAS Anoia 3

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης