09
Παρ, Ιουν
22 Νέα Άρθρα

Εργαλεια
Τυπογραφια

Στo πλαίσιo της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαιου 2023, διασύνδεση με την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, Νικογιάννη Γιασεμή-Μαρία με την Κοινωνική Λειτουργό Παπαδοπούλου Μαρία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η δομή ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου  αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» 

Η συνάντηση είχε σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι και στις δυο δομές. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες και η πραγματοποίηση μελλοντικών δράσεων απο κοινού.

Κατά τη διάρκεια της διασύνδεσης, αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ, της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες, ατόμων με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες διαφορετικού είδους.

φωτο για δικτύωσηΣτη Δομή παρέχονται προγράμματα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπευτική άσκηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα κι ιατρική παρακολούθηση). Βασικός σκοπός του, αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης  και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος, η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών. 

Με γνώμονα τις παραπάνω αναφορές, η συνεργασία των δυο δομών με τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Βόλου, κρίνεται, ιδιαίτερα, σημαντική, ώστε να επιδιώκεται η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες  καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου, καθημερινά 07:00-15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-31860 ή μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες  καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου, καθημερινά 07:00-15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-31860 ή μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τις παροχές της Τοπικής Μονάδας Υγείας Αγριάς,μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου:2428092223,στη διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου 4 καθώς και με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης