09
Παρ, Ιουν

Erasmus+

ΔΙΕΚ-Επαγγελματικη Εκπαιδευση
Εργαλεια
Τυπογραφια

Τα Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ μετά από μια δημιουργική χρονιά των χορευτικών τους τμημάτων πραγματοποίησαν την Κυριακή 3/4/22 μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό, γεμάτη κέφι και χορό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Στα Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου μας που βρίσκονται στις συνοικίες των Αγ. Αναργύρων, της Νεάπολης, στων  Αλυκών, του Αγ. Γεώργιου και της Ν. Δημητριάδας, λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά  προσχολικής ηλικίας, τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, τμήματα zumba (ενηλίκων και παιδικά),τμήματα Hip-Hop εφηβικά καθώς επίσης και τμήματα γυμναστικής ενηλίκων (Pilates και κινησιοθεραπεία)!

Την εκδήλωση, με τίτλο «Χορεύοντας με ρυθμό για καλό σκοπό», στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για να ενισχυθούν ευάλωτες οικογένειες της Περιοχής μας, ετοίμασαν και παρουσίασαν με πολύ αγάπη η χοροδιδάσκαλος κα Χ. Κουκουράβα και 90 χορευτές ανεξαρτήτου ηλικίας, μέλη των κοινωνικών κέντρων . 

Η  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Βόλου και Βασικός σκοπός της είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων που αφορούν κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τα ΑμεΑ, τους άπορους και άνεργους πολίτες του Δήμου ενώ στη δικαιοδοσία της είναι και το ΙΙΕΚ το οποίο ασχολείται με την εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. 

Οι Σπουδαστές και το Προσωπικό του ΙΙΕΚ Δ.Β. στάθηκαν αρωγοί στην όλη προσπάθεια από την αρχή της διοργάνωσης. Οι Σπουδαστές και οι Εκπαιδευτές, της ειδικότητας Γραφιστικής δημιούργησαν την αφίσα και την πρόσκληση, της ειδικότητας Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής επιμελήθηκαν τον μπουφέ με τα εδέσματα και της Φωτογραφίας κάλυψαν  την εκδήλωση.  Η συμμετοχή των Σπουδαστών σε "real time projects" όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση προσθέτει γνώση και εμπειρία στην κατάρτισή τους και τους φέρνει πιο κοντά στην επαγγελματική αποκατάσταση. 

Σημαντική ήταν και η βοήθεια από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με επικεφαλή τον κ. Κ. Τράγαλο και τους συνεργάτες του που παρελάμβαναν  τα τρόφιμα από τους θεατές και όσους συνδράμουν στο έργο της ΚΕΚΠΑ καθώς και των χορηγών. 

Την δράση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Α. Μπέος, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ., κ. Χρ. Μπουκώρος, ο κ. Απ. Νάσιος, ως εκπρόσωπος της υφυπουργού Παιδείας κας  Ζ. Μακρή, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, κα Σ. Χάλαρη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.  Χ. Στεφόπουλος και Δ. Κότογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Τζούνης,  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κα Β. Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, ο Πρόεδρος κ. Λ. Βελούδος και μέλη του ΔΣ από τους AHEPA HJ13 Αργοναύτες  Βόλου  καθώς και πολλοί πολίτες, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης από κάθε άποψη.

Ευχή όλων, όπως τόνισε και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, κα Σ. Χάλαρη, η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις δομές του Δήμου και φορείς της Περιοχής μας να μας προσφέρει  από εδώ και στο εξής  όμορφες στιγμές σε ανάλογες εκδηλώσεις που τόσο πολύ μας έλειψαν λόγω των συνθηκών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ