Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Δευτέρα 25/07, η Οικονομολόγος του Job Center συναντήθηκε στα πλαίσιο της δικτύωσης της δομής, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας κο Στέφανο Στεφάνου.  Η συνάντηση  των δύο φορέων έγινε σε κλίμα καλής επικοινωνίας.  Ειδικότερα, αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Ιωάννα Μπεφάνη-Οικονομολόγος του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center”, παρουσίασε τη νεοσύστατη αυτή Δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με εστίαση στην ομάδα στόχου του Κέντρου και τη δυνατότητα των εργοδοτών να κοινοποιούν δωρεάν τις θέσεις εργασίας τους σε ευρύτερο κοινό ατόμων που αναζητούν εργασία. Ταυτόχρονα, διερευνήθηκε η δυνατότητα μελλοντικής υλοποίησης ανοιχτών εργαστηρίων/ workshop σε σχέση με τις ανάγκες των εργοδοτών στον τομέα της εστίασης, τις δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου οι εξυπηρετούμενοι της δομής του Job Center να λάβουν κατάλληλη ενημέρωση ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.   

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της Απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ των προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας.


 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center:

https://www.kekpa.gr/el/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

 


Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.