09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβεριου
Εργαλεια
Τυπογραφια

Το Σάββατο 23-4-2016 η ομάδα των Ρομαλέων συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου Κοζάνης. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με ιστορίες, παραστάσεις και δρώμενα και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορους χώρους της πόλης.
Τα παιδιά παρουσίασαν στο κοινό της Κοζάνης κείμενα για το ολοκαύτωμα των Ρομά και τσιγγάνικα παραμύθια από τον οικισμό του Αλιβερίου.

100 2536Η αίθουσα του Θεατροδρομίου πλημμύρισε με τσιγγάνικες αφηγήσεις και οι Ρομαλέοι ενθουσίασαν το κοινό που στο τέλος ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε μαζί με τα παιδιά.
Οι Ρομαλέοι είναι μαθητές γυμνασίου & λυκείου από τον οικισμό των Ρομά στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας και το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου.

100 2565

Οι Ρομαλέοι που πήραν μέρος στο ταξίδι αυτό είναι: Ασημάκη Αριστέα, Καρακώστα Παρασκευή, Πάσιος Αλέξης, Ράμμος Αργύρης, Καρακώστας Στέλιος, Ασημάκης Νίκος, Μελέτης Παναγιώτης

100 2572

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας