09
Παρ, Ιουν


Notice: Undefined property: stdClass::$fload_fulltext in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/image/intro.php on line 23
Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

Στις  09/05/2022  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση δικτύωσης  μεταξύ της κας  A. Παπανδρέου, Πρόεδρο της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου, Ζ. Ραφτάκη και Π. Πισσαρίδου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου και της Μ. Ποιμενίδου, Διαπολ/κή μεσολαβήτρια, εκ μέρους του Κέντρου Κοινότητας Δ. Βόλου  στα γραφεία της Ελληνικής Μέριμνας στην 28η Οκτωμβρίου 189, στο κέντρο του Βόλου.

     Η " Ελληνική  Μέριμνα " έχει ιδρυθεί το 1947 ιδρύοντας το πρώτο Γηροκομείο και την Πρώτη Στέγη Παιδιού στο Βόλο και αργότερα το 1998 το "Σπίτι Κακοποιημένης Γυναίκας -Παιδιού" που υπήρξε καταφύγιο για εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά έως σήμερα που έχουν υποστεί σωματική ή ψυχολογική βία και συνεχίζουν έως σήμερα να  παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη.Εχουν κάνει και φιλοξενία " Ασυνόδευτων Ανήλικων Παιδιών Αιτούντα Ασυλο " σε παιδιά που προέρχονταν από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές, το Σουδάν, τη Νιγηρία και άλλες χώρες.Εχουν βραβευτεί για το έργο τους από Δημόσιους φορείς και άλλους Οργανισμούς, όπως και από την Αρχιεπισκοπή Ελλάδας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες Διαπολιτισμικής μεσολάβησης που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας Βόλου σε όσους συμπολίτες μας διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή και ακόμη η δυνατότητα συνέργειας μεταξύ της Διαπολιτισμικής μεσολαβήτριας και των μελών της Ελληνικής Μέριμνας.

 


       

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας