09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αγ. Παρασκευης
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022 τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αγίας Παρασκευής Βόλου του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλαίσιο δικτύωσης των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη με στέλεχος του Κέντρου Ημέρας «ΚΗΠΟΣ».

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γκρούγια Μαρία, κοινωνική λειτουργός-συντονίστρια του προγράμματος και η  κ. Δημοπούλου Μαρία, διαμεσολαβήτρια επισκέφθηκαν την κ. Κιουτσοκιόζογλου Μερόπη, κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.»

(«Κέντρο Ημέρας Πρόληψης και Ολιστικής Στήριξης») της Εταιρείας «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ», για να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που παρέχονται σε άτομα με χρόνιες ψυχικές παθήσεις. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση αρχικά από το Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», για τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης σε ενήλικες που διαβιούν στην κοινότητα, η υποστήριξη των οικογενειών τους,  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας μέσα από δράσεις ανοιχτές προς το κοινό  καθώς και οι συνεργασίες που κατά καιρούς γίνονται με ειδικούς θεραπευτές για την εκπαίδευση των εξυπηρετούμενων. Επίσης έγινε αναφορά και στις άλλες δομές που ξεκίνησαν την λειτουργία τους από την  Εταιρεία «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ», το Οικοτροφείο «Μαζί» που προηγήθηκε του Κέντρου Ημέρας καθώς  και το Προστατευόμενο Διαμέρισμα, την Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία και τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Covid-19 που ακολούθησαν αργότερα και που έχουν ως γενικότερο στόχο τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των ενηλίκων. Στη συνέχεια έγινε πληροφόρηση για τον τρόπο λειτουργίας του Παραρτήματος  Ρομά Αγίας Παρασκευής καθώς και για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες, που εστιάζονται κυρίως στην κοινωνική ένταξη και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των ωφελούμενων Ρομά της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης  μεταξύ των δύο δομών για δικτύωση και ενημέρωση, δόθηκε  έντυπο ενημερωτικό υλικό και κατά τη διάρκεια παραμονής  στο χώρο υπήρξε γνωριμία και συνομιλία  με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ», κ. Κωνσταντίνο Βέργο.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κιουτσοκιόζογλου Μερόπη, κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και για την φιλοξενία στο χώρο του Κέντρου, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση του στόχου για διασύνδεση,  ευαισθητοποίηση και πιθανή συνεργασία.

 

Το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης ΕΣΠΑ «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας