09
Παρ, Ιουν

Εργαστήρια κατασκευής "Κισί"

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβεριου
Εργαλεια
Τυπογραφια

 Το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλου στις 3,4,5,και 6 Απριλίου 2019.

Το Σάββατο 6 Απριλίου παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας άκουσαν το παραμύθι "Ο κόκορας και η λίρα"και μετά όλοι μαζί το έκαναν εικόνες με μαρκαδόρους και χρώματα. Ακολούθησε η παράσταση του κουκλοθεάτρου που ήταν και η τελευταία για τη χρονιά αυτή.

Το επόμενο Σάββατο 13 Απριλίουτο κέντρο μας σε συνεργασία με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα πραγματοποίησε ένα δημιουργικό εργαστήριο με τίτλο'Ρόμικο κισί'. Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα ετερότητας συναντήθηκαν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας  γυναίκες ρομά και μη ρομά. Με βελόνες, υφάσματα και πολύχρωμες κλωστές οι συμμετέχοντες έραψαν το πουγκί τους. Οι δημιουργίες συνοδεύτηκαν από αφηγήσεις προσωπικών βιωμάτων εφόσον η επιθυμία γνωριμίας των δύο ομάδων ήταν θερμή. 


Δείτε και εδώ: http://www.piop.gr/el/Activities/ekdiloseis-mouseia/MPK-romiko-kisi-2019.aspx 

 
 

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας