09
Παρ, Ιουν


Notice: Undefined property: stdClass::$fload_fulltext in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/image/intro.php on line 23
Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

Δράσεις ενημέρωσης και δικτύωσης της διαπολιτισμικής μεσολαβήτριας του Κέντρου Κοινότητας

Η 1η  Δικτύωση έγινε στο γραφείο της Δ/ντριας ιατρικών υπηρεσιών του  ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Βόλου, κα Φωτάκη Ευαγγελία στις 20/9/2021 με την κα Μ.Ποιμενίδου, με Θέμα «Ενημέρωση για τις υπηρεσίες του Διαπλ/κού Μεσολαβητή  στο Κ.Κ.Δ.Β.» όπου και αφού ενημερώθηκε για τον ρόλο του Διαπολ/κού Μεσ/τή στο Κ.Κ.Β., στη συνέχεια ανέφερε τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν για  συνεργασία πάνω στην διευκόλυνση των προσφύγων-μεταναστών απο την Διαπ/κη μεσ/τρια σχετικά με

τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ-ΙΚΑ ως προς τους πρόσφυγες-μετανάστες.

Η 2η Δικτύωση έγινε στα γραφεία του Κ. Κοινότητας Β. στις 18/10/2021 με τη συμμετοχή στελέχους του ΤΟΜΥ ΙΩΛΚΟΥ κα Μαριαλένα Αθανασάκη- κοιν/κή λειτουργό, και  εκ μέρους του   Κ.Κοινότητας οι κες Μ. Ποιμενίδου, Σ.Καρτσιδήμα και  Ε.Αρώνη  και έγινε ενημέρωση αντίστοιχα των δύο πλευρών πάνω στις υπηρεσίες του Διαπολ/κού Μεσ/τή μέσω του Κ.Κ., στις αλλαγές  της  διαδικασίας έκδοσης των επιδομάτων ΣΤΕΓΑΣΗΣ, ΚΕΑ καθώς και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. 

Η 3η Δικτύωση έγινε στα γραφεία του Κ.Κ.Β. στις 1/11/2021 με στέλεχος του Ιδρύματος Κασσαβέτειας κο Λεωνίδα Κωτούλα-Κοιν/κό λειτ/ργό,και εκ μέρους του Κ.Κ.την κα Σ. Καρτσιδήμα  και την κα Μ.Ποιμενίδου  με Θέμα «Υπηρεσίες  Διαπολ/κού Μεσ/τή του Κ.Κ.Β. και δυνατότητα συνέργειας μεταξύ της Διαπολ/κής Μεσ/τριας του Κ.Κ.Β. και του Ιδρύματος Κασσαβετείας»,  καθώς επίσης ενημερωθήκαμε από τον κο Λ.Κωτούλα για το νέο πρόγραμμα " ΕΠΑΝΟΔΟΣ " που πρόκειται να λειτουργήσει με σκοπό την ομαλή επανένταξη νεαρών παραβατικών ατόμων   στην κοινωνία.   

Η 4η Δικτύωση έγινε στα γραφεία του Κ.Κ.Β. στις 13/1/2022, με στελέχη του ΔΟΜ ΕΛΛΑΔΑΣ κα Ε.Σύκα και κου Πέτρου-Παύλου Ράπτη,της Διοικήτριας της Δομής "Αττικού  Αλσους" κα   Bασιλική Δανού καθώς και στελέχους της Ευρωπαικής Επιτροπής στην χώρα μας(έδρα Αθήνα) κ. Νέστωρ Λάμπρος, με εκπροσώπους  εκ μέρους του Κ.Κ.Β. την κ. Μ.Ποιμενίδου και   Μ.  Ζούζουλα όπου συζητήθηκε και έγινε ενημέρωση πάνω στο "Πρόγραμμα Εθελουσίων επιστροφών και επανένταξης των προσφύγων-μεταναστών", η προσωρινή φιλοξενία στη Δομή "Αττικού   Αλσους", καθώς και η δυνατότητα συνέργειας με τις προαναφερθείσες δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς από την κα Μ. Ποιμενίδου.

Η 5η Δικτύωση έγινε στο γραφείο της Διοικήτριας της Δομής "ΜΟΖΑ", όπου εδρεύει στα περίχωρα του Βόλου, όπου έλαβα μέρος εγώ ως Διαπ/κή μεσ/τρια, η Διοικήτρια κα Ευαγγελία  Γιαλίδη, η κα Μαρίνα Τραίτση, (Reception Assistant-Site Managment ) καθώς και η κα Λιάνα Χατζηγεωργίου (Field community engagement Assistant), όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο  συνέργειας πάνω σε θέματα που αφορούν την Δομή, οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την Διαπ/κή Μεσ/τρια στο Κ.Κ.Δ.Β. καθώς και στηη δυνατότητα συνέργειας πάνω σε θέματα πολιτιστικού, αθλητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Η 6η Δικτύωση πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Νοσοκομείου Βόλου στις 11/02/2022  με Θέμα  « Τις υπηρεσίες του Διαπολιτισμικού μεσ/τη  στο Κ.Κ.Δ.Β.  και  δυνατότητα  συνέργειας μεταξύ  των δύο υπηρεσιών».Στην συνάντηση  έλαβαν μέρος   από την πλευρά  της Κοινωνικής Υπηρεσίας  του Γ.Ν.Β. οι κ.κ. Ζωή  Καραζόγλου, Μαρία  Κουλούρη  και Γιώργος  Τσιμούλιας και από το Κ.Κ.Β. η  κ.  Μ.  Ποιμενίδου.

Η 7η Διασύνδεση πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο της Αναπληρώτριας Προισταμένης  ΤΕΠ ( Τμήμα Επειγόντων  Περιστατικών ) με την αναπληρώτρια Προισταμένη κα Σοφία Μέρδα και την   κ. Μ. Ποιμενίδου, εκ μέρους του Κ.Κ.Δ.Β. με θέμα τις  προσελεύσεις και τη διευκόλυνση των προσφύγων-μεταναστών  στο Τμήμα Επειγόντων του Γ.Ν.Β. και τις υπηρεσίες του Διαπολ/κού Μεσολαβητή   στο Κ.Κοινότητας  του Δήμου Βόλου.


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου, είναι έργο του ΕΣΠΑ 2014-2020, εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την περίοδο 2017-2023.

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας