09
Παρ, Ιουν

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Δευτέρα 13/02/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου κας Μπρουσοβάνα Ευανθίας, και της ειδικευμένης χειρουργού κας Μπαμίχα Αθανασίας του ΓΝΒ της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση για τις νέες παρεχόμενες υπηρεσίες των δύο φορέων και την δυνατότητα διασύνδεσή τους για την άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συζητήθηκε η δυνατότητα διενέργειας προληπτικού ελέγχου σε ασφαλισμένες και μη κυρίες ώστε  να γίνεται άμεσα παραπομπή και διασύνδεση από το Κέντρο Κοινότητας καθώς και η δυνατότητα πραγματοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού.   Στο ιατρείο μαστού πραγματοποιείται από την χειρουργό

  • κλινική εξέταση μαστών,
  • ψηλάφηση,
  • συνταγόγραφηση των απαιτούμενων εξετάσεων και εκτίμηση των αποτελεσμάτων,
  • χειρουργικές επεμβάσεις,
  • παρακολούθηση των ασθενών καθώς και
  • η διενέργεια μαθημάτων αυτοεξέτασης εφόσον ζητηθεί από τις κυρίες που προσέρχονται.

Σκοπός της διασύνδεσης ήταν η εξάλειψη του κατακερματισμού των διαφορετικών υπηρεσιών (αποσπασματική παροχή υπηρεσιών), εξασφαλίζοντας οριζόντια και κάθετη επικοινωνία μεταξύ τους καθώς και η διασφάλιση της ροής των υπηρεσιών στις κοινότητες που τις έχουν ανάγκη.

Ραντεβού για τον προγραμματισμό του προσυμπτωματικού ελέγχου και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων ορίζονται στα τηλέφωνα: 2421352001 – 2002.

  • Το ιατρείο μαστού λειτουργεί κάθε 2η Δευτέρα του εκάστοτε μήνα πρωινές ώρες.

 


Η Πράξη " Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" με αρ. ΟΠΣ 5002811, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 5η χρηματοδοτική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας