09
Παρ, Ιουν

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

 Στις  20/06/2022  πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης στα γραφεία του Κέντρου Ημέρας  " ΚΗΠΟΣ "  που ιδρύθηκε το 2008 για την  Προώθηση της Ψυχικής  Υγείας  έγινε  ενημέρωση  στην Υπεύθυνη  Εκπαιδεύτρια- Εμψυχώτρια- Συντονίστρια κα Σοφία Αραβίδου   σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής του Κέντρου Κοινότητας Βόλου  στους ενήλικες πρόσφυγες - μετανάστες που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή  του Δήμου Βόλου.

Ενημερωθήκαμε ότι το  Κέντρο  Ημέρας  "ΚΗΠΟΣ"  σύμφωνα με την ΑΔΑ : 67ΜΨ465ΦΥΟ-ΔΤΓ  του  Υπουργείου Υγείας μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε πρόσφυγες-μετανάστες από το Κέντρο Ημέρας  καθώς και από την  Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας που στελεχώνονται από εξειδικευμένο  Επιστημονικό ιατρικό προσωπικό του τομέα της ψυχικής  υγείας.

Ακόμη, διενεργούνται και πολλές  δραστηριότητες εντός και εκτός της Δομής  με ειδικούς επαγγελματίες, όπως γυμναστές, μουσικούς, φωτογράφους και άλλους καλλιτέχνες.

 

 

Η Πράξη " Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας  Θεσσαλίας " αποτελεί  μέρος του Εργου " Ενίσχυση/Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα κοινότητας/Κέντρα Ενταξης Μεταναστών ( ΚΕΜ )", στο πλαίσιο  του ΕΣΠΑ  2014-2020.


Η Πράξη " Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" με αρ. ΟΠΣ 5002811, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 5η χρηματοδοτική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας