09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αγ. Παρασκευης
Εργαλεια
Τυπογραφια

Τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στελέχη του Κέντρου Ρομά Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν επίσκεψη με ομάδα γονέων παιδιών Ρομά σε δύο ΕΠΑ.Λ. του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας και στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας.

 Η δράση είναι συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αγίας Παρασκευής με τους γονείς και τα στελέχη του ΚΕ.ΣΥ.Π. με στόχο την ενημέρωσή τους και εντάσσεται στη συνεργασία των Κέντρων Ρομά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη Μητρόπολη με στόχο την συνέχιση της φοίτησης των μαθητών Ρομά σε ανώτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στα δύο Επαγγελματικά Λύκεια είχε ως εξής:

  • Μετακίνηση από την Αγία Παρασκευή με λεωφορείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στο 2ο ΕΠΑΛ.
  • Υποδοχή από το Διευθυντή κ. Ιωάννη Τσοκανάκη του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου και το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου κα Αγγελική Καραμπατζάκη και κ. Ευθύμιο Γεωργούση.
  • Καλωσόρισμα και παρακολούθηση βίντεο σχετικά με την φοίτηση Ρομά ενηλίκων και εφήβων στα ΕΠΑ.Λ. του Δήμου Βόλου.
  • Ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων με παρουσίαση από τους υπεύθυνους καθηγητές.
  • Μεταφορά με λεωφορείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στο 1ο ΕΠΑΛ.
  • Υποδοχή από το Υποδιευθυντή κ. Γ. Μισαλούρη του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν.Ιωνίας και το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου κα Αγγελική Καραμπατζάκη και κ. Ευθύμιο Γεωργούση.
  • Ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων με παρουσίαση από τους υπεύθυνους καθηγητές.
  • Διανομή εντύπου στους γονείς για πληρέστερη ενημέρωση των τομέων, των ειδικοτήτων και λοιπών στοιχείων (π.χ. επικοινωνίας) όλων των ΕΠΑ.Λ. του Νομού Μαγνησίας.
  • Επιστροφή με μεταφορά των γονέων και των στελεχών του Κέντρου Ρομά στην Αγία Παρασκευή.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο Εργαστηριακών Κέντρων των ΕΠΑ.Λ. για τη φιλοξενία, τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου για την συνεργασία ενημέρωσης και επίσκεψης στα δύο ΕΠΑ.Λ. καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για τη μεταφορά των γονέων.

pep logo 2017 web


 1 KEKPA AgParaskevi EPAL 3 2018 2 KEKPA AgParaskevi EPAL 3 2018 3 KEKPA AgParaskevi EPAL 3 2018 4 KEKPA AgParaskevi EPAL 3 2018 5 KEKPA AgParaskevi EPAL 3 2018

 

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας