28
Τρι, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Centre)


Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5091685

Η πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου με τίτλο

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑΑ)».

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της Απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας και εντάσσεται λειτουργικά και χρηματοδοτικά στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου. Η μεθοδολογία της εστιάζεται στο Coaching και στη Συμβουλευτική βάσει του μοντέλου επικέντρωσης σε λύσεις (Solution Focused).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου πραγματοποίησαν δια ζώσης επίσκεψη στην Ιδιωτική Επιχείρηση "Μπούκης" στην Αγριά Βόλου συνεχίζοντας και ενισχύοντας τις συναντήσεις δικτύωσης με εργοδότες της πόλης. 

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωση του Job Center Βόλου με εργοδότη του χώρου Εστίασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Παρασκευή 17/03/2023 πραγματοποιήθηκε εξάωρης διάρκειας εκδήλωση προς στοχευμένο νεανικό πληθυσμό στο χώρο του Job Center (Λαχανά 5 και Λήμνου, Παλαιά Βόλου). Η ιδέα για την διεξαγωγή την εν λόγω προέκυψε στο πλαίσιο διερεύνησης των τρόπων σύμπραξης του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) με αξιόπιστους Φορείς με στόχο την προσέγγιση/καταπολέμηση της Νεανικής Ανεργίας. 

Η εκδήλωση είχε τη μορφή εργαστηριακού/βιωματικού τύπου υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου και με βασικό εισηγητή του εργαστηρίου τον κο Ντόβρο Ε. Ιωάννη- Evidence Based Coach, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας (ΜSc), Ψυχοθεραπευτή NDI και Εκπαιδευτή ενηλίκων, συνεργάτη του British Council. Η βιωματική αυτή δράση με τίτλο “Life Skills” προσέγγισε τα μονοπάτια για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Περισσότερα: "LIFE SKILLS" από το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Job Center Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Τρίτη 07/03/2023 στον απόηχο των προηγούμενων, επιτυχημένων, συνεργειών μεταξύ του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) και του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ι.Ν.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε. Θεσσαλίας, υλοποιήθηκε εκ νέου το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Διαχείριση εργασιακού άγχους».

Αυτήν τη φορά, το εργαστήριο απευθυνόταν στις συντονίστριες του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" και η θεματολογία αναδύθηκε ως επιθυμία, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις δράσεις και τις συνέργειες του Job Center, στο πλαίσιο της δικτύωσης που είχε πραγματοποιηθεί από τα στελέχη του με την κα Τσαμάνδουρα Νικολέτα-Κοινωνική Λειτουργό/Συντονίστρια Δομής Βοήθεια στο Σπίτι.

Περισσότερα: Δελτίο Τύπου αποτελεσμάτων Εργαστηρίου Job Center για το "Εργασιακό Άγχος" σε συνέργεια με το...

Την Παρασκευή 17/02, υλοποιήθηκε το  τελευταίο μέρος του Βιωματικού εργαστηρίου "Μηχανές Αναζήτησης Εργασίας: Η πλατφόρμα SOCIOTOPIA", το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center, το Κέντρο Κοινότητας και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου. 

Το εργαστήρι περιλαμβάνεται σε σειρά δράσεων με κοινό παρονομαστή την ενδυνάμωση μέσω της αύξησης της απασχολησιμότητας για την ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας. 

Περισσότερα: Δελτίο Τύπου Job Center: υλοποίηση β' μέρους βιωματικού σεμιναρίου-η πλατφόρμα sociotopia

ΑΡΘΡΟ   Η σημασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου

Γράφει η Αποστολία-Στέφανη Μεγαλομύστακα-Ψυχολόγος της Δομής

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center  είναι μια κοινωνική δομή που εφαρμόζει πρακτικές προώθησης της απασχόλησης των ανέργων και των ατόμων που πλήττονται από φτώχεια ή/και κοινωνικό αποκλεισμό και διασυνδέει τις υπηρεσίες απασχόλησης με τις αυτοδιοικητικές προνοιακές υπηρεσίες και που διαφέρει από το κλασικό υπόδειγμα συμβουλευτική-κατάρτιση-επιδότηση της απασχόλησης που χρησιμοποιούμε στα προγράμματα συμβουλευτικής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. 

Ο σκοπός του Επαγγελματικού προσανατολισμού στους εφήβους. 

Περισσότερα: Η σημασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία των Κοινωνικών Λειτουργών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με τον πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα, κύριο εκπρόσωπο της Διακονίας: "Ο Εσταυρωμένος" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. 

Περισσότερα: Δελτίο Τύπου συνάντησης δικτύωσης του Job Center με τον σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων "Ο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με γνώμονα τις ποιοτικότερες υπηρεσίες παροχής κοινωνικής φροντίδας μέσω της συνέργειας, και του διαλόγου μεταξύ των επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε τηλέ-δικτύωση μεταξύ στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου και της Στέγης Νέων των Παιδικών Χωριών SOS-Village στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα: Τηλεδιάσκεψη ανταλλαγής καλών πρακτικών του JOB CENTER με τη Στέγη Νέων SOS-Village

Περισσότερα Άρθρα...