28
Τρι, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Παρασκευή 17/02, υλοποιήθηκε το  τελευταίο μέρος του Βιωματικού εργαστηρίου "Μηχανές Αναζήτησης Εργασίας: Η πλατφόρμα SOCIOTOPIA", το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center, το Κέντρο Κοινότητας και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου. 

Το εργαστήρι περιλαμβάνεται σε σειρά δράσεων με κοινό παρονομαστή την ενδυνάμωση μέσω της αύξησης της απασχολησιμότητας για την ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας. 

Ο στόχος του εν λόγω σεμιναριακού τύπου εργαστηρίου ήταν διττός καθώς επιχείρησε να συστήσει σύγχρονους, εναλλακτικούς τρόπους αναζήτησης εργασίας με απτό τρόπο. Σε ακολουθία του πρώτου μέρους που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιανουάριο, η εστίαση του δεύτερου είχε χαρακτήρα εμπειρικό καθώς συνδύασε την πρότερη θεωρητική γνώση με την επί της ουσίας πρακτική.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες, που ήταν φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Αστέγων Νεάπολης Βόλου, είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην πράξη σε νέες τεχνικές εύρεσης εργασίας μέσω παροχής κατάλληλου εξοπλισμού υπό την καθοδήγηση των Κοινωνικών Λειτουργών του Job Center Βάσιας Αλεξίου και Ευθαλίας Γεωργίου και της Ψυχολόγου Στέφανης Μεγαλομύστακα. 

Την ίδια στιγμή, εκπαιδεύτηκαν στην πιλοτική πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας: Sociotopia, σε μία προσπάθεια να υπάρξουν ουσιώδεις ανατροφοδοτήσεις προς βελτίωσή της. 

Η κύρια εισηγήτρια του Β' Μέρους ήταν η κα Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος), ενώ η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια κα Μαρκέλλα Βαλσάμη ακούμπησε κομμάτια προσδοκιών στη βάσει της σύζευξης θεωρίας και πράξης σε μία στόχευση συνέχειας των δράσεων αύξησης της απασχολησιμότητας με ομαδοσυνεργατικό τρόπο. 

Η επιτυχία της δράσης δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ενεργητική συμμετοχή της Συμβούλου Απασχόλησης του Κέντρου Κοινότητας κας Μαρίας Ζούζουλα αλλά και των Κοινωνικών Λειτουργών του Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων (κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου & κα Ελένη Δούκα) που βοήθησαν επί της ουσίας με τις πολύτιμες τοποθετήσεις του.

Όλοι οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής και τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές ενημερωτικές δράσεις. 

 

Ημερομηνία:

         17/02/2023

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
  • JOB CENTER (Παλαιά Βόλου)
Job Center
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια)
  • Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος) 
  • Στέφανη Μεγαλομύστακα ( Ψυχολόγος)         
  • Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Ελένη Βαραλή (Διοικητικός)
Ξενώνας Φιλοξενίας Αστέγων
  • Βησσαρία Θεοδωροπούλου (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια)
  • Ελένη Δούκα (Κοινωνική Λειτουργός)
Κέντρο Κοινότητας
  • Μαρία Ζούζουλα, Σύμβουλος Απασχόλησης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2023 02 17 JoBC WorkShop 1

2023 02 17 JoBC WorkShop 1

2023 02 17 JoBC WorkShop 1

2023 02 17 JoBC WorkShop 1

2023 02 17 JoBC WorkShop 1

2023 02 17 JoBC WorkShop 1

2023 02 17 JoBC WorkShop 2 Poster

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121