28
Τρι, Μαρ

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ TΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

CommunityCentresLogo CMYK          TABELA KENTRO ROMA  Αλιβέρι      KHFH Agxialou Αγία Παρασκευή

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου

Απαιτούμενα δικαιολογητικά ΕΕΕ και Στέγασης στην Κουρδική (Κουρμαντζί) γλώσσα

 

{rsfiles path="KENTRO KOINOTHTAS/Kourdi_info_EEE.jpg"}

{rsfiles path="KENTRO KOINOTHTAS/Kourdi_info_STEGASH.jpg"}

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, υποδέχεται καθημερινά τους πολίτες που ζουν σε ακραία φτώχεια 8 ώρες καθε μέρα τις πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο.

divider

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ (Μονάδα Υποδοχής και Δομή Έγκαιρης Παρέμβασης και Απεξάρτησης για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική/αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους)  στα γραφεία του προγράμματος στον Βόλο.

Η συνάντηση είχε σαν στόχο αφενός την αλληλοενημέρωση για τη λειτουργία, το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των παραπάνω δομών, αφετέρου την διερεύνηση υλοποίησης κοινών δράσεων και παρεμβάσεων στην κοινότητα με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση σε εξαρτητικές συμπεριφορές και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών , εφήβων και των οικογενειών τους .

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωσης των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας με το πρόγραμμα "ΠΙΛΟΤΟΣ" του ΚΕΘΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με στελέχη του Τμήματος Πρόνοιας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στα γραφεία της Διεύθυνσης  Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση σε σχέση με το χαρακτήρα του έργου των δύο υπηρεσιών σε θέματα διερεύνησης και συνέργειας στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης και της συμβουλευτικής παιδιών και των οικογενειών τους, που απευθύνονται στις Κεντρικές Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωσης των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας με την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας Βόλου στο Γραφείο Νεάπολης.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση σε σχέση με το χαρακτήρα του έργου των δύο Δομών αλλά και η διερεύνηση συνεργασίας στο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής στήριξης, και συμβουλευτικής των γυναικών και των ανήλικων τέκνων τους σε θέματα που άπτονται της γονεικότητας και της ομαλής ανάπτυξης των παιδιών τους.

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Στις 21/3/2023 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας επίσκεψη εταίρων του προγράμματος "Facilitating e-Learning for an Inclusive Pedagogy:e-FLIP" project. 

Το εν λόγω έργο είναι μια Ευρωπαική δράση του Erasmus+ το οποίο στοχεύει στην επίτευξη της άρτιας ψηφιακής παιδαγωγικής ετοιμότητας στη σχολική εκπαίδευση για το σύνολο των μαθητών. Στο πλαίσιο της συμπερίληψης που αποτελεί βασικό μέλημα της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας παρέχονται μια σειρά από δράσεις και υπηρεσίες καινοτόμας κατάρτισης που απευθύνονται στους μειονεκτούντες μαθητές.

Περισσότερα: Επίσκεψη εταίρων του προγράμματος "e-FLIP" του Erasmus+ στο Κέντρο Κοινότητας Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Τρίτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου συνάντηση δικτύωσης μεταξύ της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου, κας Φιλιππίδου Φανής και της Κοινωνικού Λειτουργού και συντονίστριας του Κοινωνικού Παντοπωλείου κας Τάσιου Αποστολίας.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την λειτουργία υπηρεσιών για τη στήριξη ηλικιωμένων στο Κέντρο Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και πιο συγκεκριμένα του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας με το Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Τετάρτη 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων, συνάντηση δικτύωσης μεταξύ της Κοινωνικού Λειτουργού κας Φιλιππίδου Φανής του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και την ομάδα έργου του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Βόλου.

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας με το Βοήθεια στο Σπίτι

Περισσότερα Άρθρα...

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας