28
Τρι, Μαρ

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με στελέχη του Τμήματος Πρόνοιας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στα γραφεία της Διεύθυνσης  Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση σε σχέση με το χαρακτήρα του έργου των δύο υπηρεσιών σε θέματα διερεύνησης και συνέργειας στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης και της συμβουλευτικής παιδιών και των οικογενειών τους, που απευθύνονται στις Κεντρικές Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Οι Ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας  κα Ζήση Αντιγόνη, και κος Τσουκάλης Δημήτρης περιέγραψαν το πλαίσιο δράσης και παρέμβασης του Γραφείου Νεάπολης, τη δυνατότητα της ΔΩΡΕΑΝ στήριξης με εστίαση στα παιδιά απόρων οικογενειών και στους εν γένει ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά πολίτες, ενώ δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες για τη διαδικασία παραπομπών, τα κριτήρια ένταξης, αλλά και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φορέων. Οι νέες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας για το παιδί και την οικογένεια στεγάζονται στο Κοινωνικό Κέντρο Νέαπολης -Φιλικής Εταιρείας με Σκουφά, στο κεντρικό πάρκο Νεάπολης.

Τα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου  αναφέρθηκαν στο πλαίσιο δράσης και παρέμβασης τους με εστίαση στην διενέργεια εμπεριστατωμένων κοινωνικών ερευνών για την εφαρμογή προγραμμάτων  παιδικής προστασίας και κοινωνικής παρέμβασης, τις εισαγωγές σε ιδρύματα, ξενώνες κ.α. ανηλίκων και ενηλίκων, στηνδιενέργεια  κοινωνικών ερευνών για κακοποιήσεις /παραμελήσεις ανηλίκων-ενηλίκων κατόπιν εισαγγελικής εντολής και στην ασκηση κοινωνικής εργασίας και συμβουλευτικής σε άτομα και οικογένειες.

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση τα στελέχη των δυο υπηρεσιών τόνισαν την αξία της συνεργασίας και του δικτύου παραπομπών  με στόχο το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών τους, και συμφώνησαν σε ενα πλαίσιο διεπιστημονικής παροχής φροντίδας.

2023 03 07 KK GR NEAP Pronoia 1 


Η Πράξη " Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" με αρ. ΟΠΣ 5002811, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 5η χρηματοδοτική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας