23
Πεμ, Μαρ

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβεριου
Εργαλεια
Τυπογραφια

Με αφορμή την Εθνική Ηµέρα Μνήµης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε συνεργασία με μαθητές Ρομά του 2ου Γυμνάσιου Ν. Ιωνίας Βόλου θα συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  5 Φεβρουαρίου 2023 στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. ∆ηµητριάδος. Η εκδήλωση διοργανώνεται  από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου.

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου και οι εκπαιδευτικοί του  2ου γυμνασίου Νέας Ιωνίας συνεργάστηκαν με τους μαθητές οι οποίοι  θα παρουσιάσουν το δρώμενο: «Το όνομα μου είναι…».   Σκοπός  τους είναι  να επικοινωνήσουν στο ευρύτερο κοινό  βιώµατα των Ροµά της Ευρώπης που έζησαν το Ολοκαύτωμα .

Τα κείμενα και το φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση προέρχονται από αφηγήσεις των θυμάτων όπως αυτές ψηφιοποιήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν   από το Εθνικό Μουσείο Μνήμης των Ηνωμένων Πολιτειών και το αντίστοιχο Ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

 

 

Ημερομηνία:        Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Tόπος Διεξαγωγής:       Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. ∆ηµητριάδος

 


 

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου υλοποιείται ως μέρος της Πράξης "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" (Υποέργο ΙΙ) στα πλαίσια υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Η χρηματοδότηση των δράσεων του Παραρτήματος Ρομά προέρχεται από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας