23
Πεμ, Μαρ
23 Νέα Άρθρα

Εργαλεια
Τυπογραφια

Καλημέρα,

 Ακολουθεί ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Παρακαλούμε θερμά, για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων που υποδέχονται και καταχωρούν αιτήσεις και που ενδεχομένως δεν συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα παραληπτών ή δεν λαμβάνουν τα μηνύματα.

Κατόπιν ολοκλήρωσης των αναγκαίων τεχνικών προσαρμογών της πλατφόρμας του Κ.Ε.Α. προκειμένου να εναρμονιστεί με όσα προβλέπονται στην υπ’ αριθμ. Δ13/οικ./33475/1935/15-06-2018 (ΦΕΚ Β’ 2281) κ.υ.α, επισυνάπτεται αρχείο με την συνοπτική περιγραφή των κυριότερων αλλαγών στην αίτηση.

 Επιπλέον, στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται το χρονοδιάγραμμα των προγραμματισμένων ανακλήσεων, ώστε να διευκολυνθεί η διαχείριση και υποδοχή του όγκου των αιτήσεων από μεριάς σας και σταδιακά όλες οι αιτήσεις να εναρμονιστούν με τα οριζόμενα στην νέα κ.υ.α.

Μήνας Ανάκλησης

Μήνας Έγκρισης

 

Νοέμβριος 2018

Νοέμβριος 2017

Δεκέμβριος 2017

Ιανουάριος 2018

Δεκέμβριος 2018

Φεβρουάριος 2018

Μάρτιος 2018

Απρίλιος 2018

Ιανουάριος 2019

Μάιος 2018

Ιούνιος 2018

Ιούλιος 2018

Φεβρουάριος 2019

Αύγουστος 2018

 Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 15/11 ανακλήθηκαν όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017 και Ιανουάριο 2018. Οι δικαιούχοι αυτών των αιτήσεων πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση έως το τέλος του μήνα για να μην υπάρξει κενό στην εισοδηματική τους ενίσχυση (έχει αποσταλεί σχετική ειδοποίηση στους δικαιούχους μέσω sms).

Τέλος, με δεδομένη την προσεχτική ανάγνωση της νέας κ.υ.α., του Οδηγού Εφαρμογής και του επισυναπτόμενου αρχείου, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα κάτωθι σημεία:

 Προσοχή!

  1. Για τις αιτήσεις που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης κ.υ.α.: Δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης (Ενέργεια [Τροποποιητική]) και επομένως η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι την επανυποβολή και έγκριση τους. Για τις συγκεκριμένες αιτήσεις (όπως και για όσες εγκρίνονται σύμφωνα με τη νέα κ.υ.α.) παρέχεται η δυνατότητα  επικαιροποίησης μόνο των στοιχείων επικοινωνίας, δηλαδή των εξής πεδίων: Διεύθυνση Αλληλογραφίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, e-mail, IBAN και ΤΕΒΑ (Ενέργεια [Τροποποίηση]).

 Υπογραμμίζεται ότι για τις αιτήσεις που δεν έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης, ακύρωση αίτησης στον Δήμο/Κ.Κ. πραγματοποιείται μόνο κατόπιν έγγραφου αιτήματος του δικαιούχου (συμπλήρωση του εντύπου ανάκλησης που είναι αναρτημένο στην πλατφόρμα) και αφού καταστεί σαφές ότι αίτηση μπορεί να επανυποβληθεί μόνο μετά την πάροδο 6 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης (η αίτηση μπορεί να ακυρωθεί και από τον πολίτη απευθείας).

 Δεν Υπαρχει Δυνατοτητα επανυποβολης Αιτησης Πριν Την Παροδο 6 Μηνων Από Την Ημερομηνια Εγκρισης.

Παραδειγμα! Εάν η αίτηση έχει εγκριθεί τον Αύγουστο 2018 και ανακληθεί τον Νοέμβριο 2018, το νοικοκυριό Δεν μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση πριν τον Φεβρουάριο 2019.

 Προσοχή!

  1. Για τις αιτήσεις που υποβάλλονται στο πλαίσιο της νέας κ.υ.α.: Πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος κατά τηνΟριστικοποίηση της αίτησης διότι μετά την οριστική υποβολή της και εφόσον αλλάξει μήνας (ημερολογιακά) δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης λαθών ή μεταβολής στοιχείων, πέραν των στοιχείων επικοινωνίας (Βλέπε σημείο 1).

 Παραδειγμα! Εάν η αίτηση υποβληθεί τον Νοέμβριο 2018 και ανακληθεί τον Δεκέμβριο 2018, το νοικοκυριό Δεν μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση πριν τον Μάιο 2019, ακόμα κι αν διαπιστωθεί κάποιο λάθος στην καταχώριση των στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση Δεν Πρέπει να ανακαλείται και εφόσον το λάθος οφείλεται σε αμέλεια του υπαλλήλου ακολουθείται η διαδικασία της εισήγησης για αναδρομική καταβολή προς τον ΟΠΕΚΑ.

 Αν, ωστόσο, μια αίτηση ανακληθεί εντός του μήνα έγκρισης μπορεί να υποβληθεί νέα χωρίς να υπόκειται στον ανωτέρω κανόνα.

 Παραδειγμα! Εάν η αίτηση υποβληθεί στις 17 Νοεμβρίου το νοικοκυριό μπορεί να την ανακαλέσει και να υποβάλει νέα Εντός του Νοεμβρίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος στην καταχώριση των στοιχείων (σε αυτή την περίπτωση δεν ζητείται έντυπο ανάκλησης).

 Κλείνοντας οφείλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση σας για την αναστάτωση που προκάλεσε η καθυστερημένη μετάβαση στο νέο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος και να υπενθυμίσουμε ότι παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και υποστήριξη.

 Για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

 

Γιώργος Πλανήτερος

Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΑ

Χρήσιμα έντυπα και σύνδεσμοι για το ΚΕΑ


Ενημερωτικά έντυπα

Ν.4389/2016, Άρθρο 235

Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ΚΕΑ

Τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το ΚΕΑ

Οδηγός Εφαρμογής

Έντυπα για τη λειτουργία του ΚΕΑ

Έντυπο συναίνεσης

Έντυπο Ανάκλησης Εγκεκριμένης Αίτησης

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Ευρετήριο Σχολείων myschool.gr


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης