28
Τρι, Μαρ

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας Βόλου στο Γραφείο Νεάπολης.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση σε σχέση με το χαρακτήρα του έργου των δύο Δομών αλλά και η διερεύνηση συνεργασίας στο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής στήριξης, και συμβουλευτικής των γυναικών και των ανήλικων τέκνων τους σε θέματα που άπτονται της γονεικότητας και της ομαλής ανάπτυξης των παιδιών τους.

Οι Ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας  κα Ζήση Αντιγόνη, και κος Τσουκάλης Δημήτρης περιέγραψαν το πλαίσιο δράσης και παρέμβασης του Γραφείου Νεάπολης, τη δυνατότητα της ΔΩΡΕΑΝ στήριξης με εστίαση στους ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά, ενώ δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες για τη διαδικασία παραπομπών, τα κριτήρια ένταξης, αλλά και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φορέων. Οι νέες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας για το παιδί και την οικογένεια απόρων οικογενειών στεγάζονται στο Κοινωνικό Κέντρο Νέαπολης -Φιλικής Εταιρείας με Σκουφά, στο κεντρικό πάρκο Νέάπολης.

Τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου  αναφέρθηκαν στην λειτουργία του Ξενώνα, ο οποίος προσφέρει φιλοξενία τόσο σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις όσο και στα παιδιά τους, παρέχοντας ταυτόχρονα ψυχολογική, κοινωνική, επαγγελματική αλλά και νομική υποστήριξη μέσα από ένα δίκτυο φορέων και παραπομπών. 

Κλείνοντας, δόθηκε το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό με τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας.

2023 03 06 ΚΚ GN XEN FILOX


Η Πράξη " Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" με αρ. ΟΠΣ 5002811, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 5η χρηματοδοτική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας