28
Τρι, Μαρ

Το ΔΙΕΚ είναι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

diek basic
diek-5   diek-6 diek-2 web-diek
diek-1   diek-3 diek-4

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της τότε Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Δείτε την αναφορά του ΔΙΕΚ στον "χάρτη" των δράσεων της "European Vocational Skills Week 2018https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/your-country_en 
για να δείτε τη δράση, Discover your Talent, πάτε στο παρακάτω link ( κεντρική σελίδα) -- επιλέγετε `country` Greece -- στον χάρτη επιλέγετε έναν αριθμό που βρίσκετε πάνω στην Ελλάδα και κλικάρετε πάνω στο σημαδάκι του Βόλου

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ

Τις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν Μαθήτριες της Γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ  Αλμυρού με τη συνοδεία των Καθηγητριών τους Ι. Αλαφροπάτη και Β. Αναγνώστου, στο πλαίσιο project για τη Μόδα, μέσω εικονικής επιχείρησης που οργανώνει ο οργανισμός JA Greece https://jagreece.org/programs/virtual_business/  

Η εικονική  επιχείρηση  Re_ creation fashion lab με αντικείμενο την κατασκευή τσάντας από T-shirts που δεν φοριούνται πια, στο πλαίσιο του προγράμματος και στο business plan της οφείλει  να συνεργαστεί με αντίστοιχους φορείς σε σχέση με το αντικείμενο για τον εμπλουτισμό γνώσης και δεξιοτήτων και για αυτό επέλεξε τη συνεργασία με την ειδικότητα Σχεδιαστή Μόδας της Σχολής.

Περισσότερα: Συνεργασία του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού με το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου 

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα κόψαμε στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου παρουσία της Προέδρου κας Σοφίας Χάλαρη και του Διευθυντή κ. Γιάννη Γρηγορίου, της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, του Αντιδημάρχου Πρόνοιας κ. Απόστολου Ζαρκάδα - Βεργή, Σπουδαστών, Εκπαιδευτών και του Προσωπικού.
Την νοστιμότατη πίτα ετοίμασαν οι Σπουδαστές της ειδικότητας Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής με την επιμέλεια του Εκπαιδευτή τους κ. Κώστα Μπούρχα.
Καλή και Δημιουργική Χρονιά σε Όλους !!
 
 

Τις δύο μεγάλες κλαδικές εκθέσεις που αφορούν το ρούχο και τα αξεσουάρ επισκέφθηκαν οι Σπουδάστριες της ειδικότητας Σχεδιαστή Μόδας της Σχολής μας με τη συνοδεία, της Διευθύντριας  Μ. Βούλγαρη και της Εκπαιδεύτριας Ό. Οικονόμου.

Στο Metropolitan Expo Center και την Athens Fashion Trade Show που  αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό - καθώς σε αυτή παρουσιάζονται τα τελευταία trends σε γυναικείο και ανδρικό ένδυμα, σε υποδήματα, αξεσουάρ και resortwear,-  η ομάδα είχε την ευκαιρία να επεξεργαστεί τις νέες δημιουργίες  για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2023, δημιουργίες που θα φιγουράρουν στις βιτρίνες των καταστημάτων τους επόμενους μήνες.

Περισσότερα: Athens Fashion Trade Show και Eleven Fashion Project για τους Σχεδιαστές Μόδας του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα προσφέρθηκαν σε Μικρούς και Μεγάλους, από το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, σήμερα στη γιορτή του Δήμου μας για τα Παιδιά, στον Αγ. Νικόλαο. 
Τα γλυκά ετοίμασαν οι Σπουδαστές της ειδικοτήτας, Αρτοποίας -Ζαχαροπλαστικής με την επιμέλεια των Εκπαιδευτών τους, Κ. Μπούρχα και Μ. Μαντά.

Περισσότερα: Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ,για τη Γιορτή των Παιδιών

 Την φιλοσοφία του ομίλου Grecotel είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σήμερα Σπουδαστές και Απόφοιτοι του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Η παρουσίαση του ομίλου ξενοδοχείων πραγματοποιήθηκε από τους Υπεύθυνους της εταιρίας, - τους οποίους ευχαριστούμε θερμά - στις εγκαταστάσεις της Σχολής και στο πλαίσιο των δράσεων του γραφείου ΓΕΑΣ για τη διασύνδεση του ΙΙΕΚ με την αγορά εργασίας.

Περισσότερα: Παρουσίαση της Grecotel στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

Erasmus+

Η πολυετής συνεργασία του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου με την  ανώτερη σχολή μόδας της Τσεχίας, Vosonspso  προχώρησε σε νέα επίπεδα με την συμμετοχή Εκπαιδεύτριας της Ειδικότητας του Σχεδιαστή Μόδας  σε Erasmus+  project  για Staff, που διοργάνωσε η Σχολή της Πράγας.

Περισσότερα: Συμμετοχή Εκπαιδεύτριας του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου σε πρόγραμμα, Erasmus+ για Staff

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ    Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά  σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και  όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά  τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Από φέτος το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα παρέχει και μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων  για σπουδαστές και επαγγελματίες με σκοπό την ανάπτυξη των πρακτικών γνώσεων για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας τους.

Περισσότερα: Ξεκινάει ο B' κύκλος σεμιναρίων από το ΙΕΚ Δήμου Βόλου

Περισσότερα Άρθρα...

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ