28
Τρι, Μαρ

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Εργαλεια
Τυπογραφια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου την Παρασκευή 3/3/2023 σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βόλου εντός του πλαισίου ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των φιλοξενουμένων του σε θέματα υγείας.

Η ενδιαφέρουσα αυτή δράση με θέμα “Αγαπώ το χαμόγελό μου για μια ζωή”  υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την κα Αικατερίνη Κλάρα, πρόεδρο και οδοντίατρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, τις οδοντιάτρους κα Ελένη Πουλτσίδη και την κα Στυλιανή Κοτσανίδου, την κα Χαρίκλεια Βασιλειά, νοσηλεύτρια του Ξενώνα Αστέγων Βόλου, καθώς και την αμέριστη στήριξη της κας Σοφίας Χάλαρης, προέδρου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Αρχικά, έγινε μια σύντομη παρουσίαση του ξενώνα σχετικά με τη λειτουργία του,  τις προϋποθέσεις ένταξής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στην συνέχεια, με χρήση οπτικού υλικού, δόθηκε η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να λάβουν μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση γύρω από την στοματική υγεία. Πιο αναλυτικά, έγινε ενημέρωση σχετικά με την ανατομία και τις συχνότερες παθήσεις του δοντιού, τα αίτια, συνοδά νοσήματα που επηρεάζουνε τη στοματική υγεία και τρόποι πρόληψης.

Παράλληλα, οι οδοντίατροι απάντησαν σε απορίες σχετικά με τη σωστή υγιεινή και ακολούθησε μια επίδειξη σε προσομοίωμα στόματος για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Μετέπειτα, προέβησαν σε προαιρετικό εξατομικευμένο προληπτικό έλεγχο των δοντιών των φιλοξενουμένων, όπου και καταγράφηκαν οι ανάγκες για οδοντιατρικές εργασίες του κάθε εξεταζόμενου, επιτυγχάνοντας μείωση του φόβου εξέτασης και επίγνωση της στοματικής υγείας των φιλοξενούμενων.

Τέλος, δωρίστηκαν οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες σε όλους, ευγενική χορηγία του τοπικού καταστήματος Οδοντιατρικών Ειδών ΑΦΟΙ Κατσικανδαράκη Ο.Ε.

2022 03 03 XENONAS Odontiatroi


Στελέχοι υλοποίησης της δράσης δικτύωσης:

Ξενώνας Αστέγων Βόλου: 

  • Βασιλεία Χαρίκλεια, Νοσηλεύτρια
  • Βησσαρία Θεοδωροπούλου , Κοινωνική Λειτουργός

Οδοντιατρικός Σύλλογος Βόλου :

  • Αικατερίνη Κλάρα 
  • Ελένη Πουλτσίδη   
  • Στυλιανή Κοτσανίδου

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 24210 91614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121