28
Τρι, Μαρ

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Τρίτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου συνάντηση δικτύωσης μεταξύ της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου, κας Φιλιππίδου Φανής και της Κοινωνικού Λειτουργού και συντονίστριας του Κοινωνικού Παντοπωλείου κας Τάσιου Αποστολίας.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την λειτουργία υπηρεσιών για τη στήριξη ηλικιωμένων στο Κέντρο Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και πιο συγκεκριμένα του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

Η κυρία Τάσιου Αποστολία αναφέρθηκε στον τρόπο και τη διαδικασία ένταξης των ωφελούμενων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η κα Φιλιππίδου

  • Υποστήριξη ολοκληρωμένης φροντίδας ηλικιωμένων
  • Υποστήριξης αιτήσεων ΟΠΕΚΑ σύνταξης απόρων υπερηλίκων
  • Κατ΄ οίκον επισκέψεις για διευκόλυνση της πρόσβασης σε προνοιακές παροχές του ΟΠΕΚΑ
  • Πληροφόρηση-ενημέρωση με στόχο την προαγωγή υγείας των ηλικιωμένων-συμβουλευτική υγείας
  • Παραπομπή και διασύνδεση ωφελουμένων σε δομές προαγωγής υγείας και στήριξης της Τρίτης ηλικίας (π.χ. όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΗΦΗ, κτλ)

Συζητήθηκε επίσης, ο τρόπος συνεργασίας των δύο φορέων προς όφελος της ομάδας των ηλικιωμένων.

 smart


Η Πράξη " Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" με αρ. ΟΠΣ 5002811, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 5η χρηματοδοτική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας